Общество

"Моят социален ангажимент в България – срещи, преживявания, опит" - дискусия в Русе

Моника Хайтман споделя социален опит от 7-годишна работа във Варна

"Моят социален ангажимент в България – срещи, преживявания, опит" - дискусия в Русе
Моника Хайтман


◊ СЪБИТИЕТО

На 10 ноември 2009, вторник, от 18 часа в Международно дружество „Елиас Канети” ще гостува Моника Хайтман, ръководител на проекти в Социална асоциация „Свети Андрей”, българо-германско сдружение с нестопанска цел.

Разговорът-дискусия е „Моят социален ангажимент в България – срещи, преживявания, опит”



◊ ПОВЕЧЕ

Моника Хайтман прекарва в България по половин година в продължение вече на 7 години. Тя идва с помощта на Фондация Лийбенау и Свети Франциск Хайлигенброн, две от трите съоснователи на Социална асоциация. Преди това дипломираната педагожка със социален профил работи в дом с осем младежи с тежки увреждания в Мекенбауерн, както и с бездомни младежи в Ройтлинген.

Самата Моника Хайтман е израснала с брат инвалид, когото родители й взимат в семейството като приемен син.

Член е на управителния съвет на Европейски сертификат за социални услуги и член на Интернационално сдружение за мобилна работа с юноши.  

Във Варна Моника Хайтман работи по образователния проект STEP IN в две „училища само за роми”, чиято цел е намаляване броя на напускащите училище роми и увеличаване на шанса им за продължаване на образованието им след осми клас. Сътрудничи си с колегите от социалната асоциация за мобилна грижа във Варна, които осигуряват храна на колела и мобилна грижа за най-бедните граждани; работи също с детския дом „Вяра, Надежда и Любов” в с. Кичево, който подпомага 80 деца - сред тях са и социално ощетени ромчета, паралелно със седмична детска градина, училищен интернат и център за настаняване от семеен тип.

Автор:
Международно дружество „Елиас Канети”
Публикация:
09.11.2009 г. 12:46
Посетено:
1671
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/8838-moyat-sotsialen-angazhiment-v-balgariya-sreshti-prezhivyavaniya-opit-diskusiya-v-ruse