Общество

Лятно турне на пътуващия детски екоклуб към Международно дружество "Елиас Канети", Русе

Любов и загриженост за природата за бъдещите граждани на България

Лятно турне на пътуващия детски екоклуб към Международно дружество "Елиас Канети", Русе
Изследваме природата


◊ СЪБИТИЕТО

В края на август завърши лятното турне на пътуващия детски екоклуб към Международно дружество „Елиас Канети” в гр. Русе.

Клубът гостува в занималнята на Окръжна библиотека „Любен Каравелов”, гр. Русе и в занималнята на Образователен алианс „Парнас”. Децата се запознаха с различни теми: „Дивата природа”, „Замърсяване на водата, въздуха и почвата”, „Опазване на природата”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Заниманията протекоха под формата на интелектуални и подвижни игри, мултимедийни презентации, моделиране с отпадни и природни материали, оцветяване и конструиране. Малките еколози „пътешестваха” в саваните и джунглите и влязоха в ролята на техните диви обитатели. Видяха пораженията, които човек ежедневно нанася на планетата. Научиха се как се конструира пречиствателна станция, как се събират разделно боклуците и как да построят замъци от стари отпадъци. За да се засили контактът с природата, децата работиха и твориха с природни материали като пясък, камък, листа и плодове. Клубът се включи с игри и в излизането на децата сред природата.

Целта на работата в детския екоклуб е да се обхванат възможно най-много на брой деца и да ги направим съпричастни към проблемите на околната среда, както и да се научат да се грижат за нея. Концепцията на работа е заниманията да протичат интересно и забавно, с много игри и творческа дейност. Освен получаването на екологични знания, децата развиват своето въображение, научно и творческо мислене, умения за различни видове приложна дейност, умения за работа в екип. Най-важното е да се възпита любов и загриженост за природата за бъдещите граждани на България.

Автор: Теодора Копчева, Международно дружество „Елиас Канети”
26.08.2009 г. 21:15
Посетено: 1777
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/8361-lyatno-turne-na-patuvashtiya-detski-ekoklub-kam-mezhdunarodno-druzhestvo-elias-kaneti-ruse