Общество

Музика..., за да остане природа в България

30 млади български изпълнители се обединиха в песен за планината

◊ СЪБИТИЕТО

Една въздействаща песен за българската планина стана повод да се съберат музиканти, които имат отношение към българската природа, и да поискат да изпеят заедно песента „Не мога да се разделя с теб”.

Официалното представяне на песента ще бъде на 22 април 2008 - Световния ден на Земята, на сцената в Борисовата градина - София.

Във време, в което почти всички наши планини са застрашени от презастрояване, изсичане на горите им, унищожаване на обитателите им, замърсяване с отпадъци и т.н., всички ние имаме нужда от песен-символ, която да ни обедини и която да се опита да докосне и тези, които отдавна не са били в планината или са забравили магията й:

„Не мога да се разделя с теб, планинa, не мога...
Успокояваш ти душата ми в живота пълен със тревоги.
Докоснал необятното – не мога!”



◊ ПОВЕЧЕ

Записът на песента е направен в Graffitti Studio през февруари и март 2008 г. Сборната формация „Артисти за природата“ включва 30 изпълнители в цялото им разнообразие от стилове, възраст, групи и инструменти (15-годишната победителка от Хит минус 1 - Анджела Манолова, народните изпълнители - Атанас Стоянов – тъпан, и Снежка Борисова – певица, членове на групи, които интерпретират български фолклор - Балканджи, Исихия, Гологан, Булгара, реге-ска-фънк група – БГз, или от нови групи - Тарантино, Футбол и шахмат и др.)

Песента има видеоклип, изготвен от Бидон филм, сценарист и режисьор е Никола Бошнаков, оператор - Росен Ненов. Клипът и песента ще бъдат предоставени безплатно за разпространение до всички телевизии и радиостанции, които имат интерес.


◊ АПЕЛ

Обръщаме се към вас с молба да ни помогнете песента и нейният клип да достигнат до колкото се може повече хора…, за да остане природа в България!

Тук временно може да чуете песента http://www.myspace.com/missskinnet


Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
18.04.2008 г. 19:48
Посетено:
1470
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/5682-muzika-za-da-ostane-priroda-v-balgariya