Общество

Концерт на Б.Т.Р. отпразнува началото на Фондация „Дамасцена“

Фондация „Дамсцена" ще развива активна културна и обществена дейност

Рок настроение и високи температури в последния слънчев септемврийски ден, когато любимата банда Б.Т.Р. закри сезона в Етнографски комплекс „Дамасцена“. Със зрелищен концерт момчетата от Б.Т.Р отново се раздадоха за публиката и пожелаха успешно развитие на новоучредената едноименната фондация.

На 28.09.2024 г. на сцената в комплекс „Дамасцена“ в с. Скобелево, се обяви началото на дейността на Фондация „Дамасцена“, със заявка да развива активна културна и обществена дейност в района. Сред основните цели, които си поставя Фондацията са поддържане и развитие на традиционните български ценности, насърчаване и повишаването на гражданската култура и политическата грамотност на местно и национално ниво, възстановяване на националното самочувствие и историческата памет на българите.

Водена от разбирането, че българския национален интерес е единствено и само в ръцете на българските граждани, Фондация „Дамасцена“ ще се стреми да бъде вдъхновител и притегателен център за най-разнообразни граждански интереси и инициативи в областта на културата, образованието, науката и обществената сфера. Осъзнавайки нуждата да се създават благоприятни условия за развитие на човешкия потенциал в България, фондация „Дамасцена“ ще подпомага чрез различни дейности талантливи деца и младежи в неравностойно положение, както и българските изпълнители и артисти от различни музикални жанрове и изкуства.

 

Автор:
Борислава Лазарова
Публикация:
01.10.2024 г. 11:40
Етикети:
БТРконцертДамасцена
Фондация „Дамасцена“
Посетено:
134
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/39884-kontsert-na-b-t-r-otpraznuva-nachaloto-na-fondatsiya-damastsena