Общество

Нов български университет ще обучава специалисти в сферата на противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма

Новата магистърска програма е единствена по рода си в България и ще стартира през новата академична 2024/2025 година

Нов български университет ще обучава специалисти в сферата на противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма

Нов български университет разкрива нова магистърска програма „Противодействие на изпиране на пари и финансиране на тероризма“. Програмата е единствена по рода си в България и ще стартира през новата академична 2024/2025 година.

Целта е да се предложи обучение на широк кръг от потенциални студенти – служители в държавната администрация (включително МВР), служители в банковия и небанкови финансови институции, задължени лица по Закона за мерките срещу изпирането на пари и др.

Магистърската програма „Противодействие на изпиране на пари и финансиране на тероризма“ е едногодишна (два семестъра) и предоставя на студентите надежден теоретичен фундамент в сферата на противодействието на изпиране на пари и финансиране на тероризма и практически умения по прилагането на придобитите знания. За целта е приложен умел подбор на релевантни курсове и преподаватели, които притежават призната практическа компетентност, включително на международно ниво, в преподаваната от тях материя.

Програмата, разработена от Департамент „Национална и международна сигурност“ в сътрудничество с Департамент „Икономика“ на Нов български университет, цели да подготви висококвалифицирани специалисти в отговор на заключенията на Доклада за България от Петия оценителен кръг на Комитета на експертите за оценка на мерките срещу изпирането на пари към Съвета на Европа.

Желаещите да кандидатстват за прием в магистърска програма „Противодействие на изпиране на пари и финансиране на тероризма“ могат да го направят до 11 октомври 2024 г.

Повече информация за условията на прием, дисциплините, които се изучават, както и възможната професионална реализация може да бъде открита на сайта на Нов български университет:
https://ecatalog.nbu.bg/default.asp?V_Year=2024&PageShow=programpresent&P_Menu=generalinfo&Fac_ID=4&M_PHD=0&P_ID=3330&TabIndex=1&l=0

 

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
07.08.2024 г. 14:09
Етикети:
Департамент „Икономика“Департамент „Национална и международна сигурност“Нов български университет
„Противодействие на изпиране на пари и финансиране на тероризма“
нова магистърска програма
Посетено:
263
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/39605-nov-balgarski-universitet-shte-obuchava-spetsialisti-v-sferata-na-protivodeystvie-na-izpiraneto-na-pari-i-finansiraneto-na-terorizma