Общество

Временен достъп до „Academic Video Online“ в Нов български университет

Библиотеката на Нов български университет организира временен достъп до повече от 79 400 видеа до 3 април

Временен достъп до „Academic Video Online“ в Нов български университет

Библиотеката на Нов български университет организира временен достъп до повече от 79 400 видеа от колекция „Academic Video Online“ до 3 април.

„Academic Video Online“, част от ProQuest One Academic на Clarivate, е мултидисциплинарна база данни за образователни видеа на английски език. Съдържа разнообразни видео материали: документални филми, интервюта, игрални филми, представления и новинарски програми. Включени са хиляди наградени филми, включително победители от Academy®, Emmy® и Peabody®. Основният дом на „Academic Video Online“ е видео платформата Alexander Street, като в нея Нов български университет в момента има лицензиран достъп до 14 видеа в различни области от знанието.

Екипът на Библиотеката на Нов български университет напомня, че потребителите могат да ползват лицензираните електронни ресурси не само в университета, но и дистанционно чрез система за отдалечен достъп.

Снимка: Alexander Street

Автор:
Център за книгата
Публикация:
06.03.2024 г. 16:28
Етикети:
видеаБиблиотека на Нов български университетЦентър за книгатаНБУ
Emmy® и Peabody®
Academy®
ProQuest One Academic на Clarivate
„Academic Video Online“
Посетено:
190
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38671-vremenen-dostap-do-academic-video-online-v-nov-balgarski-universitet