Общество

Нова платформа помага на учителите да развиват уменията на учениците

"Анкети за учене" е с безплатен достъп за учители и директори

Нова платформа помага на учителите да развиват уменията на учениците

Нова платформа помага на учителите да развиват уменията на учениците

В съвременния свят все повече се говори за персонализирано учене и за нуждата училищното образование да познава по-добре индивидуалните нужди и интереси на учениците. 

Платформата "Анкети за учене" първият инструмент в България, позволяващ на учителите да провеждат с учениците си апробирани анкети, да проследяват напредъка на възпитаниците си и да сравняват уменията им с уменията на връстниците им от цялата страна.

Може да бъде намерена тук: https://anketi-info.prepodavame.bg/

Тя помага на учителите да открият реалните нужди на учениците си и да работят целенасочено за развитието на уменията им.

"Основната цел на платформата е да даде възможност на учителите да развиват различни умения на учениците си, базирайки се на данни за текущото ниво на развитие. Уменията за учене и емоционалната интелигентност са ключови компетентности на 21. век и е важно учителите да работят целенасочено с учениците си за тяхното подобряване" - споделя Мариян Ранков, ръководител на програма "Учим заедно" на Фондация "Заедно в час", в рамките на която е създадена платформата. 

Освен за развитие на уменията на учениците платформата е ценен инструмент за анализ на преподавателските умения на учителите. Чрез анкетата "7 сили на учителя" преподавателите могат да събират два пъти в година обратна връзка за своята работа и да анализират 7 показателя за добра учителска практика. 

Платформата е създадена по програма „Учим заедно" на Фондация „Заедно в час" и реализирана с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България". Партньори в реализирането на проекта са Институт за изследвания в образованието, студио Appolica и образователният сайт prepodavame.bg. 




Автор:
Преслава Байчева, prepodavame.bg
Публикация:
22.02.2024 г. 13:00
Етикети:
образованиеучителиФондация "Заедно в час"prepodavame.bg
Платформа "Анкети за учене"
програма „Учим заедно"
Посетено:
210
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38587-nova-platforma-pomaga-na-uchitelite-da-razvivat-umeniyata-na-uchenitsite