Общество

Временен достъп до е-книги на издателство De Gruyter в Нов български университет

Книгите са в тематични области архитектура и дизайн, изкуство, бизнес и икономика, компютърни науки, история, право, хебраистика, лингвистика и семиотика, литературознание, математика, музика, философия, теология и религия и други

Временен достъп до е-книги на издателство De Gruyter в Нов български университет

Библиотеката на Нов български университет организира до 30 април 2024 г. временен достъп до електронни книги на издателство De Gruyter и неговите партньори, сред които са Stanford University Press, New York University Press, Fordham University Press, Düsseldorf University Press, Edinburgh University Press, Yale University Press. Книгите са в тематични области архитектура и дизайн, изкуство, бизнес и икономика, компютърни науки, история, право, хебраистика, лингвистика и семиотика, литературознание, математика, музика, философия, теология и религия и други. Езикът на изданията е предимно английски и немски, но има и на френски, испански, унгарски, японски и други. На български език е включена една преводна книга.

Като издател на научна литература De Gruyter подкрепят изследователите от 1749 г. Годишно се публикуват приблизително 1300 книги, списания и други научни продукти в печатна и дигитална форма. Те са един от големите издатели с продукция на отворен достъп. Разполагат с 350 специалисти, разпръснати по целия свят - в Базел, Пекин, Берлин, Бостън, Мюнхен, Виена и Варшава.

Екипът на Библиотеката на Нов български университет напомня, че потребителите могат да ползват лицензираните електронни ресурси не само в университета, но и дистанционно чрез система за отдалечен достъп.

Е-книгите на издателство De Gruyter също могат да се четат дистанционно като от списъка в системата за отдалечен достъп се избира „De Gruyter“.

снимка: De Gruyter

Автор:
Център за книгата
Публикация:
15.02.2024 г. 15:16
Етикети:
правоисторияизкуствоелектронни книгиБиблиотека на Нов български университетНБУ
компютърни науки
бизнес и икономика
архитектура и дизайн
Düsseldorf University Press
Fordham University Press
New York University Press
Stanford University Press
De Gruyter
Посетено:
316
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38549-vremenen-dostap-do-e-knigi-na-izdatelstvo-de-gruyter-v-nov-balgarski-universitet