Общество

Просто мечтайте, за да има какво да съберете в спомен

За един открит урок в Брегово

Просто мечтайте, за да има какво да съберете в спомен: 1
Снимка: Соня Мачорска
Просто мечтайте, за да има какво да съберете в спомен: 2
Снимка: Соня Мачорска
Просто мечтайте, за да има какво да съберете в спомен: 3
Снимка: Соня Мачорска

Има послания, които вдъхновяват, мотивират и предизвикват. Нека добрите уроци никога не свършват, а обичта да бъде онова нещо, което носи дух на незабравимо детство и вдъхновява към добро.

"Обич за обич" - под това заглавие премина поредният открит "урок" в гр. Брегово. Той се проведе в салона на местното читалище. Инициативата е на проф. Венелин Терзиев, а идеята е съвместно с ученици и учители от Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" да бъдат проведени 12 житейски урока, в които учениците се срещат с известни и талантливи личности, които да разкажат своя опит и да споделят пътя към постигането на целите. дава се и възможност за изява на талантите на децата на Брегово.

Двама артисти гостуваха в инициативата - Деян Неделчев, изпълнител на популярна музика с четири награди от международния песенен фестивал „Златният Орфей" и Ирина Флорова-Капелова - актриса от Видинския драматичен театър „Владимир Трандафилов". С разказа за живота си те показаха на учениците, че всеки трябва да се бори, за да осъществи мечтите си.

Деян Неделчев изпя няколко от най-популярните си песни, сред които "Обич за обич" и "Като лъвовете". Ирина Флорова изпълни стихотворения от стихосбирката на Илияна Кръстева- директор на местното училище, както и текстове, чийто автор е проф. Венелин Терзиев. Етюди представи актрисата Десислава Цветкова, а рецитал на любовна лирика от български поети, изпълнения на песни и танци от учениците допълниха програмата. .

Откритите уроци се провеждат под патронажа на кмета на Община Брегово Илиян Бърсанов и с благословията на Видинския митрополит Даниил.

 

Автор:
проф. д.н. Венелин Терзиев
Публикация:
07.02.2024 г. 10:17
Етикети:
проф. д.н. Венелин ТерзиевДеян Неделчевсрещигр. Брегово
Ирина Флорова-Капелова
Средно училище "Св. св. Кирил и Методий"
"Обич за обич"
Посетено:
235
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38493-prosto-mechtayte-za-da-ima-kakvo-da-saberete-v-spomen