Общество

Kоледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека - 2023

Благородната дарителска инициатива вече обхваща все повече домове за социални услуги за деца и възрастни хора в столицата и се превръща в една от знаковите социални кампании на Библиотеката на София

Kоледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека - 2023

Kоледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека - 2023

В навечерието на коледните празници. Библиобусът на Столична библиотека ще посети с благотворителни дарителски инициативи ЦНСТ „Детство“ на фондация „За нашите деца“, Дома на ветераните на културата и изкуствата и Дома за стари хора в кв. „Горна баня“. Вече трета година екипът на библиотеката реализира „Kоледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека“ с дарителски акции в различни домове за социални услуги в София.

Тази година за първи път Библиобусът ще гостува на Центъра за настаняване от семеен тип „Детство“ и на единствения по рода си в България -  Дом на ветераните на културата и изкуствата (ДВКИ) в София. Децата от ЦНСП ще получат атрактивни образователни и занимателни игри и интересни илюстровани книжки за най малките. За самотните възрастни творци от ДВКИ и старите хора от Дома в „Горна баня“ - наш постоянен партньор, са приготвени търсени и популярни нови книги от български и чужди автори, интересни илюстровани списания, както и различни лакомства, сладкиши и плодове. Домът на ветераните на културата и изкуствата и Домът за стари хора в кв. „Горна баня“ ще получат и по една оригинална картина на художничката на Валентина Ганева-Щерева, нарисувани в уникалния древен японски стил „Ошибана“.

Благородната дарителска инициатива „Kоледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека“ вече обхваща все повече домове за социални услуги за деца и възрастни хора в столицата и се превръща в една от знаковите социални кампании на Библиотеката на София.

                       

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
18.12.2023 г. 16:21
Посетено:
300
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38293-koledni-marshruti-na-bibliobusa-na-stolichna-biblioteka-2023