Общество

Lumina Park очаква посетителите си с празнични събития през целия декември

За първия си сезон в България, паркът ще подкрепи Фондация „Майко Мила“ в инициативата им „Оле Мале“, която помага на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами

◊ ПОКАНА

Паркът за светлинни инсталации Lumina Park, който отвори врати за първи път в Ботаническата градина на БАН в края на октомври, ще предложи богата празнична програма на посетителите си през декември. Програмата ще се състои от пет събития, като първото беше на 8 декември – в партньорство с Ботаническата градина на БАН, които организираха работилница за коледни венци от естествени материали.

Тази седмица предстои следващото събитие, което ще е с образователна цел – гостува учителят по химия Наско Стаменов, който ще прави редица демонстрации на химически експерименти на 15 декември.

В навечерието на Коледа, на 17 и 20 декември, всяко дете ще може да се докосне до дядо Коледа и да му разкаже за желанията си. Годината ще завърши с магия от известния фокусник Боби Шоу, който ще посети парка на 29 декември. Цялата програма на събитията можете да следите в социалните мрежи на Lumina Park.

Към инициативите си, Lumina Park прибавя и локална кауза, която ще подкрепя до края на сезона – социалното предприятие Оле Мале на Фондация „Майко Мила“, което помага на майки на деца с увреждания да работят от дома си и да се издържат сами.

Всеки посетител може да се присъедини към каузата, като закупи картичка от Lumina Park и пощенска марка, които ще се предлагат на касите. Картичките ще могат да бъдат пускани в специалната за целта пощенска кутия, от която всяка седмица те ще бъдат събирани и изпращани с Български пощи до цялата страна. Дарението, което организацията ще направи ще бъде акумулирано от 50% от приходите от всички пощенски картички.

Една от основните ценности на Lumina Park е да помага и подкрепя локални каузи в градовете, където отваря парковете си. Затова всяка година избира местни благотворителни организации и ги подкрепя с част от приходите си. За последните два сезона (2020-2021 и 2021-2022 г.), Lumina Park е дарил над 120 000 лева на различни каузи от парковете в Полша, Унгария, Чехия и Литва.

Lumina Park ще работи от 17:00 до 22:00 часа през целия декември, включително по празниците, с изключение на 24 декември, Бъдни вечер. Отварянето на парка може да бъде повлияно от метеорологичните условия. Следете сайта и социалните ни профили за актуална информация.

За повече информация: www.luminapark.bg

 

Автор:
Виктория Цачева
Публикация:
12.12.2023 г. 13:22
Етикети:
подкрепаинициативасветлинни инсталации
майки на деца с увреждания
„Оле Мале“
Фондация „Майко Мила“
празнични събития
Lumina Park
Посетено:
320
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38239-lumina-park-ochakva-posetitelite-si-s-praznichni-sabitiya-prez-tseliya-dekemvri