Общество

„Деца даряват на деца 2023“ - VIII Коледен благотворителен базар на Столична библиотека, с участието на НЧ „Бели брези -2007", театър „Възраждане“, ЦДГ „Брезичка"

Със събраните средства се закупуват специализирани игри и пособия за деца със специфични образователни нужди

◊ ПОКАНА

Традиционният благотворителен базар „Деца даряват на деца“, организиран от Столична библиотека, НЧ „Бели брези - 2007" и ЦДГ „Брезичка" се провежда за осми пореден път.

На базара са представени оригинални коледни сувенири и картички, изработени от децата от ЦДГ "Брезичка", на символичната цена от 2 лева. Със събраните средства се закупуват специализирани игри и пособия за деца със специфични образователни нужди.

Тази година към Осмата коледна благотворителна кампания се присъедини и театър "Възраждане". На 11 декември т.г. от 10:00 ч. театърът ще представи за децата от ЦДГ „Брезичка" безплатно благотворително представление „Подаръци за дядо Коледа”. Спектакълът, адаптация по книгата „Елхата” на финландската писателка Туве Марика Янсон, е интерактивно представление с много танци, игри и фокуси.

След представлението с кратка литературно- музикална програма в Мраморното фоайе на библиотеката ще бъде официално открит kоледния благотворителен базар Деца даряват на деца 2023". В мраморното фоайе посетителите на Столична библиотека могат да разгледат и изложбата с постери „Рождественски икони“. Експозицията представя икони от различни български иконописни школи, вдъхновени от най-светлия християнски празник - Рождество Христово, и са малка извадка от богатата колекция от ценни графични издания на Столична библиотека.

Базарът и изложбата са отворени за посетители от 7 до 31 декември т.г

Каним всички граждани и гости на столицата да посетят благотворителния базар Деца даряват на деца 2023“ и да закупят атрактивен коледен сувенир, като така се включат в благородната традиционна дарителска кауза.

Споделете празничните рождественски инициативи на Столична библиотека !

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
08.12.2023 г. 16:31
Етикети:
Столична библиотекапомощ
ЦДГ „Брезичка"
НЧ „Бели брези - 2007"
деца със специфични образователни нужди
„Деца даряват на деца“
благотворителен базар
Посетено:
353
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38215-detsa-daryavat-na-detsa-2023-viii-koleden-blagotvoritelen-bazar-na-stolichna-biblioteka-s-uchastieto-na-nch-beli-brezi-2007-teatar-vazrazhdane-tsdg-brezichka