Общество

Културните институции в Пловдив, школи, колеги, ученици и приятели се обединяват в подкрепа на Георги Гаджев - рали шампион и пианист

Банкова сметка за дарения BG 44 UNCR 7630 1075 7491 39

Културните институции в Пловдив, школи, колеги, ученици и приятели се обединяват в подкрепа на Георги Гаджев - рали шампион и пианист

Познавам Георги Гаджев от времето когато Аертон Сена беше на световните писти на Формула 1. Ние бяхме деца и в нас, на телевизора във всекидневната, гледахме състезанията. Баща ми беше абониран за два вестника, в които имаше плакати на автомобилни състезатели и разглеждахме всеки нов брой. Не помня коя година е било и въобще тогава не съм предполагала, че Жоро ще стане автомобилен състезател с републикански и международни отличия и фокус към световния рали шампионат!

Жоро е изключителен музикант, заедно ходихме на солфеж, от 6 годишни в старите сгради на Музикалното училише на ул. "Цар Асен" в Пловдив (80-те - 90-те години на миналия век).
 
Всеки има своята страст и аз се радвам, че той ще живее, ще се възстанови и ще продължи да бъде брилянтен пианист, преподавател и рали състезател!
 
"Човек е голям колкото са големи мечтите му!" е казал Антоан дьо Сент Екзюпери. Мечтаейки и борейки се за мечтите си Гаджев ще живее!
 
Жоро е имал късмет да не загуби съзнание по време на катастрофата. С цялата си оставаща сила, въпреки всичките натрошавания, Гаджев е извадил пилота Мирослав Ангелов от автомобила, въпреки травмите си, шока и предстоящата експлозия. Дал е шанс да оцелеят заедно.
Но съдбата е решила само той от тандема да продължи...
 
С помощта на всичките му приятели, колеги и фенове, вярвам че ще успее по-бързо да си стъпи на краката, да проходи, да просвири отново на рояла в Музикалното училище и да бъде на пистите. Да има смелостта да се бори за жаждата си за адреналин, любов към музиката и нескрития стремеж към високата скорост!
 
Огромна част от пловдивските му колеги - музиканти, негови ученици и приятели се обединяват днес, 26-ти ноември, от 11 часа в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив в благотворителен концерт "Всички за Георги Гаджев". Входът е свободен, залата ще е препълнена, сцената също.
 
Основен организатор е Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков", което Гаджев е завършил и понастоящем е преподавател по клавирен съпровод, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" също е организатор и участник, както и Общински детски комплекс с Хорова школа "Стефка Благоева", в която Гаджев е корепетитор.
 
В програмата са:

· Ансамбъл ударни инструменти „Престо” към НУМТИ „Добрин Петков" с художествен ръководител Пенчо Пенчев;
 · Перкусионно дуо Аглея Канева и Александър Вичев;
· Радослав Чалъков - цигулка, ученик в НУМТИ "Добрин Петков" – гр. Пловдив;
· Струнен квартет ИНТРО с художествен ръководител Жан Пехливанов;
· Хор „Евмолпея“ към ЦПЛР - ОДК Пловдив;
· Народен хор при НУМТИ “Д. Петков “ с диригент Явор Тасков;
· Йордан Тодоров - пиано;
· Хорова школа "Стефка Благоева" с диригент Борислава Благоева;
· Трио “Идепея”;
· Трио "Стандарт", студенти от Академия за музикално танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев";
· Китарен ансамбъл „Академика“ от Академия за музикално танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" с художествен ръководител Стела Митева;
· Виктор Вичев - пиано, ученик в НУМТИ „Добрин Петков”;
Илин Папазян - Ниньо - китара;
· Фолклорно трио: Велко Георгиев - кларинет, Костадин Костов - ударни и · Петър Николов - клавишни;
· Вокален ансамбъл „Pro belcanto“, създаден от проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и доц. д-р Пламен Първанов, Академия за музикално танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев";
· Здравко Нейчев - тенор и Ралица Ботева - пиано;
· Екатерина и Марияна Стоеви - цигулка, ученици в НУМТИ „Добрин · Петков”;
· Михаил Атанасов - ударни, ученик в НУМТИ „Добрин Петков”;
 
Водещи са Duo Dominanto: Любомира Петрова и Цветан Цветков, който е и един от инициаторите на събитието.
 
Повече за участниците в програмата тук:
 
Афишът за събитието е дело на Катерина Обретенова.
 
---
Тези от нас, които няма да успеят да присъстват на концерта, но искат да подкрепят благотворителната инициатива, могат да бъдат съпричастни с дарение.
 
*Средствата се събират за дългата рехабилитация, през която предстои да премине четирикратният рали шампион на България.
 
Банкова сметка: BG 44 UNCR 7630 1075 7491 39
Банка: Уникредит Булбанк
Титуляр: Георги Кръстев Гаджев
Основание: Дарение
Револют: LT 1432 5002 5355 6166 81
 
Повече за събитието тук:
https://www.facebook.com/events/318455210893416?ref=newsfeed

Бъдете съпричастни.
Преди Коледа също стават чудеса!

Тина Коилова
Автор:
Тина Коилова
Публикация:
26.11.2023 г. 09:23
Етикети:
подкрепаблаготворителен концертобществодарения
рали шампион и пианист
Георги Гаджев
Посетено:
382
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/38103-kulturnite-institutsii-v-plovdiv-shkoli-kolegi-uchenitsi-i-priyateli-se-obedinyavat-v-podkrepa-na-georgi-gadzhev-rali-shampion-i-pianist