Общество

Иновативна програма в подкрепа на социално-емоционалните умения на учителите

Преподаватели от цялата страна могат да се включат безплатно в курс за развитие на умения

Иновативна програма в подкрепа на социално-емоционалните умения на учителите

Иновативна програма в подкрепа на социално-емоционалните умения на учителите

Учителската професия е определяна за една от най-натоварващите, поради голямата отговорност както за здравето, така и за развитието на деца с различни нужди и интереси.  Съвременни изследвания показват, че 40 % от педагозите в страната имат умерени признаци на емоционално изчерпване, а други 22 % - умерено тежки. 

"В prepodavame.bg ежедневно общуваме с учители и виждаме отблизо колко "горят" те в  работата си. Нещо, което се забелязва обаче е, че те говорят изключително много за нуждите на децата, с които работят. Търсят най-подходящите материали за работа в клас, искат да създадат приобщаваща среда, тестват добри практики и т.н. Но в това усърдие да подготвят неща за децата, забравят, че могат да работят и върху себе си, върху развитие на собствените умения и това може да даде резултат в цялостната работа на класа им", споделя Мила Иванова, ст.специалист "Управление на съдържанието".

Платформата prepodavame.bg е специализирана в създаването на полезни материали за работата на учителите, през учебната 2022-2023 г. над 2000 педагози са завършили поне един от асинхронните видео курсове в сайта. 

През м. август всеки преподавател в страната ще може да се включи безплатно в курса "Социално-емоционални умения за всеки учител", в който ще научи повече за съвременни методи за грижа за себе си, изграждане на нагласа за развитие и асертивна комуникация. Той е изцяло насочен към учители и е структуриран практически.

Курсът може да бъде намерен на адрес: https://prepodavame.bg/courses/seu-za-vseki-uchitel-kak-da-razvivame-svoite-sotsialno-emotsionalni-umenia/

За удобство на преподавателите курсът е асинхронен, т.е.всеки може да го започне и завърши в удобно за него време в рамките на м.август. Към всяко видео има допълнителни материали за рефлексия и възможност за общуване с други учители. 

__________

За допълнителна информация и всякакви въпроси:
Преслава Байчева, 
 prepodavame.bg
email: p.baycheva@prepodavame.bg

Автор:
Преслава Байчева, prepodavame.bg
Публикация:
02.08.2023 г. 13:04
Посетено:
384
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/37417-inovativna-programa-v-podkrepa-na-sotsialno-emotsionalnite-umeniya-na-uchitelite