Общество

Изберете награда на публиката в конкурса за учители "Добрите практики на фокус"

От 5 до 21 април широката общественост гласува за ангажиращи, приобщаващи и устойчиви педагогически практики

Изберете награда на публиката в конкурса за учители "Добрите практики на фокус"

◊ ПОКАНА

Изберете награда на публиката в конкурса за учители "Добрите практики на фокус"

Конкурсът "Добрите практики на фокус" за пръв път ще отличи и практики, избрани от публиката чрез онлайн гласуване от 5 до 21 април 2023 г. Инициативата се организира за втора поредна година от фондация "Заедно в час" и образователния сайт Prepodavame.bg и цели да събере, опише и популяризира добри практики от български класни стаи и училища. 

Гласуването се осъществява на адрес: https://prepodavame.bg/glasuvai-dobrite-praktiki/ 

Номинираните практики са селектирани сред над 240 подадени кандидатури от учители от цялата страна. За гласуване се изисква безплатна регистрация на сайта prepodavame.bg. Гласуващият може да избере повече от една практика, за която гласува, но няма право да гласува повече от веднъж за конкретна практика. 

"Сега с публичното гласуване широката общественост може да подкрепи усилията на учителите, които работят вдъхновено и иновативно, за да подобрят живота на своите ученици." - споделя Петко Иванов, главен редактор на Prepodavame.bg

Трите практики с най-много спечелени гласове ще получат награди от партньорите на конкурса Ardes.bg и издателство Klett по време на финалното събитие "Добрите практики на фокус" на 29 и 30 април 2023 г. в гр. София.

Все още може да се регистрирате за събитието, на което ще станат ясни и отличените от журито практики: https://prepodavame.bg/dobrite-praktiki-na-fokus-sabitie/ 

Партньори на тазгодишното издание на процеса "Добрите практики на фокус" са Регионално управление на образованието - София - град, Национален инспекторат по образованието, Сдружение на директорите в средното образование в Република България (СДСОРБ), Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), Център за творческо обучение, Ardes.bg, издателство Klett, Storytel, Escreo.

Медийни партньори на събитието са НПО-портал, Капитал Кариери, Българска наука, Уча в Пловдив.


За организаторите

Фондация "Заедно в час" вече 12 години работи с мисия за осигуряване на качествено образование на всяко дете в България. За тази цел фондацията развива нови учители, подкрепя цели училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. "Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България" и е част от международната мрежа Teach For All.

Сайтът Prepodavame.bg публикува добри практики от български класни стаи и полезни образователни ресурси, които достигат до над 30 000 учители, директори и образователни експерти в България. Сайтът е най-бързо развиващата се медия в образователната сфера от 2019 г. Към момента на него могат да бъдат намерени над 100 реални примера за иновации, приобщаващо образование и успешно използване на технологии в класните стаи в страната. 

 

Автор:
Преслава Байчева, Prepodavame.bg
Публикация:
09.04.2023 г. 12:36
Посетено:
310
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/36713-izberete-nagrada-na-publikata-v-konkursa-za-uchiteli-dobrite-praktiki-na-fokus