Общество

„Аз избирам с БНР“ в ефира и на всички дигитални платформи на обществената медия

Българското национално радио ще следи, отразява и анализира предизборната кампания за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

„Аз избирам с БНР“ в ефира и на всички дигитални платформи на обществената медия

 

„Аз избирам с БНР“ в ефира и на всички дигитални платформи на обществената медия

 

„Аз избирам с БНР“ – с този слоган Българското национално радио ще следи, отразява и анализира предизборната кампания за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., като отново ще бъде обективно, безпристрастно, отговорно, близо до хората и техния глас.

„България отново пред избор е отделната категория на портала bnr.bg, в която са видими нагласите и очакванията на хората и от различни краища на страната чрез репортажите и кореспонденциите на журналистите от програма „Хоризонт“ и репортерите от всяка точка.

Факт е и партньорството на БНР с Централната избирателна комисия, което ще позволи информацията в полза на гражданите, свързана с изборите, да бъде още по-широко достъпна. Всеки четвъртък от 14:00 часа обществената медия излъчва на живо на bnr.bg пресконференциите на ЦИК, като едновременно с това стриймва събитието и в официалната си Facebook страница – „БНР – Българско национално радио“.

Всички новини и анализи, свързани с изборния процес, вече могат да бъдат открити и на специалния изборен сайт Аз избирам с БНР“. В края на изборния ден на портала ще бъдат публикувани и първите резултати и реакции на основните партии.

Атрактивни нови предизборни форми, теми, които не оставят избирателите безразлични и горещи въпроси към участниците в диспутите, зададени от водещите журналисти на "Хоризонт": това ще бъде само част от  предизборната линия на програмата, която в седмиците до предсрочния парламентарен вот на 2 октомври ще провокира политиците и ще даде възможност за информиран избор.

Нещо ново, което ще предложи "Хоризонт" -  интервюта с лидери на политически формации, регистрирани за участие в предизборната кампания, в емблематичното обзорно предаване „Неделя 150“. Територията на другите знакови предавания „Преди всички , "12 +3“ и „Нещо повече“ също ще бъде място както за новините и анализите, свързани с изборите, така и за интервюта с водачи на листи. Сред другите предизборни форми, които ще предложи информационният лидер е фийчърът - „Денят на кандидат-депутата".

Всички диспути и участия, съобразно Изборния кодекс и споразумението между БНР и регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети – ще бъдат излъчвани, освен в ефира на съответната програма, и на живо, с картина, на сайта на радиото и в социалните мрежи.

„Битката в София. Първите в листите отговарят“ е изцяло нов дигитален формат на Радио София под формата на 30-минутно видео интервю с един от първите трима във всяка листа в ключовите МИР на София. Битките в трите избирателни района в София - 23, 24 и 25 МИР винаги са били най-горещите и интересни за проследяване. Екипът на Радио София ще бъде там, където кандидатът го покани. Въпросите ще бъдат насочени към основните теми, свързани с управлението, с акцент отчетност, политики и регионална тематика. Разговорът ще се стриймва на живо в социалните мрежи на Радио София и в секцията „Аз избирам с БНР“.

 

Автор:
БНР
Публикация:
01.09.2022 г. 12:36
Етикети:
Българско национално радиоБНР
предизборна кампания
„Аз избирам с БНР“
избори 2022
Посетено:
551
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/35288-az-izbiram-s-bnr-v-efira-i-na-vsichki-digitalni-platformi-na-obshtestvenata-mediya