Общество

След опожаряването: Д-р Врабевски поема разходите по възстановяването на Културния център в Битоля

Културният център „Иван Михайлов" бе открит преди близо два месеца с тържествена церемония

 

Д-р Милен Врабевски и Фондация "Българска Памет" ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов" в Битоля след като вчера средището на българщината в западната ни съседка бе опожарено.

За щастие няма пострадали след вандалския акт, но са нанесени материални щети по фасадата на културния център, който бе открит преди близо два месеца с тържествена церемония отново с финансовата помощ на д-р Врабевски.

Екипът на Фондация "Българска Памет" осъжда строго този акт на агресия и настоява за навременни действия на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма.

Припомняме, че д-р Врабевски е основният спомоществувател на културен център „Иван Михайлов". Основателят на Фондация "Българска Памет" от дълги години подкрепя финансово дейността на центъра и до този момент е направил множество дарения към организацията, част  от които са преотстъпване на лек автомобил за нуждите на екипа, покриване на месечните разходи на организацията и закупуване на голяма част от оборудването.

 „Разочаровани сме от тази вандалска проява. След нея няма как да кажем, че в  Република Северна Македония се спазват човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, дори напротив –продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общност в Македония. Искаме да благодарим на д-р Милен Врабевски, че подкрепя нашата дейност от толкова време и за пореден път изяви желание да ни помогне, поемайки разходите по материалните щети от палежа", сподели Георги Църномаров от Културен център „Иван Михайлов",  Битоля.

 

Автор:
Фондация "Българска Памет"
Публикация:
05.06.2022 г. 15:31
Етикети:
БитоляД-р Милен ВрабевскиФондация "Българска Памет"
пожар
културен център „Иван Михайлов"
Посетено:
579
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/34855-sled-opozharyavaneto-d-r-vrabevski-poema-razhodite-po-vazstanovyavaneto-na-kulturniya-tsentar-v-bitolya