Общество

Дарителска кампания "Пантофки за украински деца"

Кампанията ще продължи до 30 април

Дарителска кампания "Пантофки за украински деца"
 
◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
 
Дарителска кампания "Пантофки за украински деца"
 
По данни от края на месец март, България е посрещнала над 130 000 украински бежанци. В страната са се установили близо 60 000 души, а 22 000 от тях са деца. В огромна част от случаите те пристигат с много малко багаж, не успяват да вземат дори неща от първа необходимост. В София има няколко хуманитарни центъра, където семействата могат да получат храна, продукти за лична хигиена, дрехи.
 
Един от тези центрове се намира на ул. „Царибродска“ № 136-142 и се ръководи от СУОБ „Мати Украйна“ – организация на украинската диаспора в България, която от първия ден на войната събира и разпределя помощи както за бежанците, потърсили убежище у нас, така и за населението на районите в Украйна, засегнати от военните действия.
 
Едно от най-търсените неща се оказва… детски пантофки. За децата е много важно да имат свои пантофки, защото това им носи усещане за дом. За съжаление, центърът рядко получава дарения точно от този артикул.
 
Затова решихме да организираме дарителска кампания за набиране на средства, с които да закупим и дарим на СУОБ „Мати Украйна“ 50 чифта детски пантофки за нуждите на децата на украински бежанци. Според офертата, която получихме от български производител, за целта ще са ни необходими 650 лева.
 
Можете да се включите в кампанията, като направите дарение по банков път или през PayРal.
 
Данни за дарения:
 
По сметката ни в УниКредит Булбанк:
Получател: НЧ „Читалище.то“, BG85UNCR70001522207124
Основание: дарение за пантофки за украински деца
 
Кампанията ще продължи до 30 април.
 
Красивата визия ни е подарък от Ралица Найденова - фрийлансър и графичен дизайнер на "Пощенска кутия за приказки". Благодарим ѝ от сърце за топлия жест!
 
 
Автор:
НЧ „Читалище.то“
Публикация:
14.04.2022 г. 09:04
Етикети:
децадарителска кампания
"Пантофки за украински деца"
НЧ „Читалище.то“
Посетено:
786
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/34520-daritelska-kampaniya-pantofki-za-ukrainski-detsa