Общество

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването „Политически некоректно“ на Петър Волгин

На водещия е наложено наказание

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването „Политически некоректно“ на Петър Волгин

 

Ръководството на Българското национално радио категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини.

Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог.

Програмният съвет на БНР разгледа изданието на предаването „Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма „Хоризонт“. Програмният съвет единодушно реши, че с действията си г-н Волгин е нарушил Правилника за редакционната дейност на БНР и Етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това, на г-н Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство.

Протоколът от заседанието на Програмния съвет на БНР може да се прочете ТУК

 

 

Автор:
БНР
Публикация:
13.04.2022 г. 17:48
Етикети:
дезинформацияПетър ВолгинБългарско национално радиоБНР
„Политически НЕкоректно“
нарушение
Програмен съвет на БНР
Посетено:
835
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/34519-programniyat-savet-na-bnr-ustanovi-narusheniya-v-predavaneto-politicheski-nekorektno-na-petar-volgin