Общество

Започва кампанията "Будител на годината 2021"

Номинирайте личност, кампания или проект до 1 септември

Започва кампанията "Будител на годината 2021"

 

◊ ЗАПОЧВА КАМПАНИЯТА "БУДИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2021"

„Кой е Вашият будител на годината?“ – с този въпрос Българското национално радио се обръща отново към слушателите си. Номинациите за личности, организации или проекти могат да бъдат изпращани до 1 септември 2021.

„Будител на годината“ е обществена кампания, която излъчва десет личности, вдъхновили околните, създали промяната и творили през годината добро. Създадена през 2014 от Ива Дойчинова, кампанията се взира в обществото и търси неговите съвременни будители.

Екип от журналисти на БНР ще номинира най-изявените личности и проекти през изминалата година, а слушателите на общественото радио ще изпращат в продължение на три седмици номинации за своите будители.

Сред всички номинирани жури ще определи десет имена, белязали годината със своята будителска дейност. Членове на журито тази година са: д-р Милен Врабевски, проф. Огнян Герджиков, проф. Пламен Павлов, Eвелина Андреева, Елеонора Гаджева, Снежана Йовева-Димитрова и Добрина Чешмеджиева.

На специално създадена платформа всеки ще може да гласува за един от десетте номинирани, чиято дейност и кауза подкрепя. Кой от тях е „Будител на годината 2021“ ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември.  

Номинациите за „Будител на годината 2021“ могат да бъдат изпращани до 1 септември на адрес buditel@bnr.bg с кратък текст за името на личността или организацията, мисията и дейността им през годината, както и информация за контакт с номиниращия.

 

Автор: БНР
09.08.2021 г. 17:05
Посетено: 1258
Етикети: проект, осмо издание, кампания, Българско национално радио, БНР, личност, "Будител на годината 2021"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/33208-zapochva-kampaniyata-buditel-na-godinata-2021