Общество

Записването за Лятната академия на "Заедно в час" продължава до 30 юни

Над 400 ученици от България и чужбина вече са се регистрирали за безплатната онлайн академия

Записването за Лятната академия на "Заедно в час" продължава до 30 юни

 

◊ ПОКАНА

Повече от 400 ученици от цялата страна и чужбина вече са се регистрирали за безплатната Лятна академия на Фондация "Заедно в час", а срокът за записване се удължава до 30 юни

Събитието, което традиционно осигурява качествени и интересни летни занимания за учениците от 1. до 12. клас, за втора поредна година се провежда онлайн заради пандемията от коронавирус. Това обаче позволява на повече деца да се включат в заниманията.

Най-много записани ученици до момента има от София и от областите Варна, Бургас, Велико Търново и деца, които учат извън България.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заниманията са изцяло безплатни за учениците, като единствено е необходима предварителна регистрация от родител на сайта на организацията и достъп до интернет и устройство (смарт телефон, таблет или компютър) в периода на академията от 26 юли до 12 август.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час". Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Заниманията са подготвени така, че да насърчават активността и ангажираността на всички ученици, да стимулират откривателския дух на учениците през работа по проекти и възможността да откриват нови възможности да учат и да напредват в развиването на знания и умения. 

Силен акцент и тази година ще бъде и социално-емоционалното учене и развиването на емоционална интелигентност освен академичен напредък.

По време на академията за първи път родителите имат възможност да избират дали да запишат децата си в класа, който завършват в момента или в класа, който им предстои да бъдат от септември. По този начин учениците могат да наблегнат повече на запълване на пропуски в знанията от тази учебна година или на подготовка за следващата. 

В академията са включени още тематични дни и клубове по интереси, водени от ученици и учители. В тях учениците могат да разказват и обучават своите връстници по определена тема с подкрепата на своите учители. Сред клубовете от миналата година имаше "Кулинарни експерименти", "Астронавти", "Екология", "Открий писателя в теб", "В света на музиката", "Предприемачи" и много други.

В следобедните часове учениците също ще имат възможност по желание да се включват в различни безплатни занимания, предоставени от партньори на "Заедно в час" като школи по програмиране, читателски срещи и други самостоятелни задачи. За родителите са предвидени две родителски срещи (преди и по време на академията), както и своевременно индивидуално споделяне за напредъка на всяко дете.

Пълна информация за лятната академия, нейната програма и включени дейности следете на сайта https://zaednovchas.bg/summer_academy.

Лятната академия се провежда безплатно за учениците благодарение на дарения от редица индивидуални, корпоративни дарители и партньори.

За "Заедно в час":

Фондация "Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. "Нов път в преподаването" е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма "Училища за пример", която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи. 

 "Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България" и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

 

Автор:
Фондация “Заедно в час”
Публикация:
18.06.2021 г. 17:07
Посетено:
1318
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32964-zapisvaneto-za-lyatnata-akademiya-na-zaedno-v-chas-prodalzhava-do-30-yuni