Общество

Ученици от цялата страна и чужбина могат да се запишат за Лятната академия на "Заедно в час"

Академията е безплатна и ще се проведе онлайн от 26 юли до 12 август

Ученици от цялата страна и чужбина могат да се запишат за Лятната академия на "Заедно в час"

 

◊ ПОКАНА

За единадесета поредна година "Заедно в час" организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас. Академията през 2021 ще се проведе онлайн от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък). Записването вече започна на сайта на организацията, а родителите трябва да попълнят формуляр до 15 юни.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Онлайн форматът отваря академията за ученици от цялата страна и чужбина, където часовата зона позволява.

Часовете са водени от новите мотивирани учители в програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час". Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г.

"Пандемията от COVID-19 за втора година ни провокира да проведем академията онлайн. За нас най-важна е общата безопасност и здраве, затова няма да рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Онлайн форматът обаче ни позволява да отворим академията за ученици от цялата страна и дори чужбина! През последната година натрупахме сериозен опит в подкрепата на учителите за преподаване онлайн и вярваме, че можем да предложим на учениците полезни, вълнуващи и приятни занимания", споделя Мариян Ранков, ръководител "Развитие на учители" в "Заедно в час".

Какво да очакват учениците и родителите от академията:

Заниманията са от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък) всеки делничен ден, а часовете са от 9:00 ч. до 12:30 ч. (за учениците от 1. до 4. клас часовете ще са по 30 мин., а за учениците от 5. до 12. клас по 40 мин.) На обяд след часове за учениците има организирани свободно избираеми клубове по интереси, които се водят от самите ученици, учители или партньори на организацията.

В рамките на академията са предвидени разнообразни и забавни тематични дни, съобразени с възрастта и интересите на учениците. За родителите има две родителски срещи - преди и по време на академията, като всеки може да получи допълнителна информация за напредъка на своето дете от учителите.

Новото в академията:

За първи път разпределението по класове се прави още във формата за регистрация. Родителите и учениците избират завършен или предстоящ клас за следващата учебна година, като по този начин могат да акцентират повече върху наваксване на пропуски или подготовка за материала в новата учебна година.

В част от заниманията тази година има предвидени още спорт и упражнения за раздвижване. В академията по традиция няма домашна работа, но по желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа следобед или да се включат в допълнителни безплатни възможности от партньори и съмишленици.

ВАЖНО! За да се включи адекватно в обучението, всеки ученик е нужно да има достъп до устройство (таблет, компютър, смарт телефон) в рамките на учебните часове.

• Допълнителна информация за академията родителите могат да намерят са сайта на "Заедно в час" - https://zaednovchas.bg/summer_academy/

 

Автор:
Фондация “Заедно в час”
Публикация:
07.06.2021 г. 14:08
Етикети:
образованиеФондация "Заедно в час"
Онлайн формат
предварителна подготовка
безплатна Лятна академия за ученици
Посетено:
830
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32880-uchenitsi-ot-tsyalata-strana-i-chuzhbina-mogat-da-se-zapishat-za-lyatnata-akademiya-na-zaedno-v-chas