Общество

Две нови програми по педагогика представя НБУ в Дни на отворените врати

Бакалавърска програма „Начална училищна педагогика и чужд език“ и магистърска програма „Лидерство и мениджмънт в образованието“

Две нови програми по педагогика представя НБУ в Дни на отворените врати

 

◊ ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ НА НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

От новата академична 2021/2022 година Нов български университет предлага две нови програми в областта на педагогическите науки - бакалавърска програма „Начална училищна педагогика и чужд език“ и магистърска програма „Лидерство и мениджмънт в образованието“.

В новата бакалавърска програма „Начална училищна педагогика и чужд език“, заедно с основните курсове по педагогика и методика на обучението, студентите ще изучават и специализирани курсове, свързани с различни съвременни аспекти на началното образование като - Въведение в психологията, Превенция на агресията и тормоза в начална училищна възраст, Фолклор за деца, Приемственост между детската градина и началното училище, Теория на играта и игрови образователни технологии, Здравно и екологично образование, Компютърно моделиране и роботика, Приобщаващо образование и др.

Обучението ще се провежда по модерни методи, съобразени с най-новите академични подходи и техники в началното образование.

Новата магистърска програма „Лидерство и мениджмънт в образованието“ на НБУ предлага обучение, свързано с цялостното разбиране и познаване на аспектите и подходите за лидерство и мениджмънт в образователните институции. Студентите ще придобиват компетентности в редица области и теми - иновации в училищата; публични политики; стратегическо планиране; технологии в образованието; комуникация и разрешаване на конфликти; организационна култура и управление на ресурсите; публични политики; системи за проверка и оценка; разбиране на лидерството в образованието като социално изградена и етична практика.

Двете нови програми ще бъдат представени в Дните на отворени врати на НБУ, които ще се проведат в седмицата от 7 до 12 юни 2021 г.

В работните дни от понеделник до петък събитието ще се проведе виртуално, като ще бъдат представени поредица от уебинари, в които преподаватели от различните специалности на университета ще представят своите програми, начина на кандидатстване в тях, кариерните и професионалните възможности пред завършващите.

Университетските врати ще бъдат отворени за присъствени посещения изцяло в събота - 12 юни. Програмата, която ще се предлага, включва опознавателни турове в университетския кампус, индивидуални консултации за кандидатстване и специализирани консултации за избор на програма – а сред съпътстващите събития кандидат-студентите ще могат да посетят театралната постановка „Гилгамеш“, да разгледат лабораториите по гемология, химия, биология и др, както и да се включат в симулативния учебен наказателен процес „Опит за убийство“, организиран от магистърска програма „Право “.

По време на Дните на отворени врати посетителите ще могат да разгледат виртуално или реално Радио-телевизионния  център, Библиотеката, Галерията UniArt,, Университетския театър, Центърът по изкуства, Музея – и цялостното архитектурно пространство на НБУ. 

На 12 юни ще бъдат обявени и победителите от ученическите конкурси и състезания, които НБУ организира.

За повече информация: https://nbu.bg/bg/kandidat-studenti/konsultirane/otvoreni-vrati

 

Автор:
НБУ
Публикация:
04.06.2021 г. 14:27
Посетено:
810
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32862-dve-novi-programi-po-pedagogika-predstavya-nbu-v-dni-na-otvorenite-vrati