Общество

Вместо концерт за патронния си празник, ученици от столично училище правят добро

Празникът на Частно училище "Цар Симеон Велики" премина под мотото "Направи добро"

Вместо концерт за патронния си празник, ученици от столично училище правят добро

 

За пета поредна година Частно училище "Цар Симеон Велики" свърза своя патронен празник с датата 11 май - денят, в който всички се прекланяме пред великото дело на първоучителите - Светите Равноапостоли Кирил и Методий.

Тазгодишният празник на училището премина под мотото "Направи добро", а вместо концерт, учениците и учителите на училище "Цар Симеон Велики" организираха доброволчески дейности, включвайки се в избрани от тях каузи с една единствена цел - да направят живота и заобикалящата ни среда по-смислена, по-чиста и по-красива. 

"Основно нещо, което преподаваме на нашите ученици, е не само да са добри, но и да правят добро! И това не е продиктувано от нетрадиционното, сложно и объркано време, в което живеем - винаги е било така през всички пет години, през които съществува нашето училище!", сподели директорът на Частно училище "Цар Симеон Велики" Галя Георгиева.

Основната кауза на децата беше да направят рисунки с послания към лекарите на първа линия в борбата с Covid19. Част от рисунките бяха поднесени на екипа на Втора градска болница от второкласничката Виктория и четвъртокласниците Зорая и Иван, а останалите рисунки бяха включени в изложба в сградата на училището.

Учениците се включиха и в почистване около паметника на Цар Самуил в центъра на столицата, както и на еко-пътеката в гр. Банкя "Пътека на здравето". Част от тях пък засадиха цветя в с. Иваняне, както и на територията на училище "Цар Симеон Велики".

Празникът на училището премина под егидата на Столична община.

 

Автор:
Публикация:
12.05.2021 г. 17:02
Етикети:
патронен празникинициативапразник
Частно училище "Цар Симеон Велики"
"Направи добро"
Посетено:
636
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32708-vmesto-kontsert-za-patronniya-si-praznik-uchenitsi-ot-stolichno-uchilishte-pravyat-dobro