Общество

Студенти и преподаватели от НБУ в подкрепа на младите хора с увреден слух

Създава се Младежко пространство „Deaf culture“ в сградата на Съюза на глухите в България

Студенти и преподаватели от НБУ в подкрепа на младите хора с увреден слух

 

Доброволци от Нов български университет се включват в създаването на Младежко пространство „Deaf culture“ в сградата на Съюза на глухите в България в София. Целта на кампанията „Оставете вашите ръце“ е да бъде изграден кът за обучение на младите хора с библиотека, с детски занимания, място за срещи и дискусии.

15 студенти по логопедия, психология и изящни изкуства и преподаватели от НБУ бяха сред първите, които се включиха в ремонта.

Пространството ще предостави възможност на 25 глухи младежи на възраст между 16 и 30 години да повишат своите знания и умения в сферата на социалното предприемачество и младежката работа чрез включване в дейности, в които те ще бъдат движеща сила. Инициативата е на Младежката организация на Съюза на глухите в България. Ръководител на проекта е Росица Караджова, а координатор –  жестовият преводач Силвана Павлова.

„Освен на академично знание, ние трябва да научим студентите и на друго. Когато учат и участват в такива програми, те могат да упражняват своята професия, да се развиват като личности и да се научат да дават”, споделя доц. д-р Екатерина Тодорова, преподавател в НБУ и директор на Центъра за студенти със специални образователни потребности към Университета.

Студентите, които се включват в кампанията ще работят върху проекти за промяна във визията на новото пространство.

 

 

Автор:
НБУ
Публикация:
23.03.2021 г. 16:48
Етикети:
Посетено:
880
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32483-studenti-i-prepodavateli-ot-nbu-v-podkrepa-na-mladite-hora-s-uvreden-sluh