Общество

Публична дискусия "Лидери за ново начало"

Лектори от Кеймбридж, НБУ и бизнеса търсят отговори на съвременните предизвикателства

Публична дискусия "Лидери за ново начало"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Дошло ли е времето на устойчивото лидерство и как изглежда издръжливата икономическа система във време на пандемия?

Отговор на тези и други въпроси, провокирани от новите предизвикателства, пред които е изправен светът, ще обсъждат водещи бизнес и граждански лидери на публична дискусия „Лидери за ново начало“.

Събитието ще се проведе на 17 февруари, (сряда), от 17 часа и ще се излъчва на живо в YouTube канала на НБУ: https://www.youtube.com/channel/

Целта на тази среща e да постави началото на серия от дискусии и да приобщи лидери от всички области и сфери на живота, които през настоящата и следващите години да работят интензивно заедно и да изградят по-приобщаващо, справедливо и устойчиво общество.

Форумът ще се проведе със специалното участие на проф. д-р Уейн Вайсер – един от десетте най-влиятелни мислители и лектори по отговорен бизнес в социалните медии.

Темата, която ще представи е „Регенеративно лидерство за бъдещето, което искаме“. Лекцията му ще е част от панела „Предизвикателства и възможности в новата реалност. Ролята на устойчивите лидери“.

Проф. д-р Вайсер е автор на 39 книги, а работата му като стратегически анализатор, експерт по КСО, футуролог, режисьор и професионален лектор го отвежда в 77 страни.

Понастоящем д-р Вайсер е професор по интегрирана стойност в Училището по мениджмънт в Антверпен. Той е главен преподавател в Института за устойчиво лидерство към Университета в Кеймбридж, директор на медийната компания Kaleidoscope Futures и основател на CSR International.

В публичната дискусия ще участват още д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България; Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“; д-р Ирена Цакова, директор “Правни и разрешителни дейности“ за дружествата на „Дънди Прешъс Металс“; д-р Жюстин Томс, преподавател в НБУ, консултант по онлайн медии и маркетинг; Марина Стефанова, съавтор и директор на програма CSR AdviceBox  към фондация „Каузи“.

Организатори на публичната дискусия „Лидери за ново начало“ са Училище за професионално и продължаващо обучение към Нов български университет, проект „Лидери за ново начало“ и Фондация „Каузи“.

 

Автор: НБУ
16.02.2021 г. 15:59
Посетено: 195
Етикети: бизнес, Нов български университет, среща, онлайн, проект, „Лидери за ново начало“, публична дискусия, проф. д-р Уейн Вайсер, граждански лидери, Фондация „Каузи“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32334-publichna-diskusiya-lideri-za-novo-nachalo