Общество

Помогни му да се засмее!

Кампания на вестник "Стършел" зарадва десетки домове за стари хора в страната

Помогни му да се засмее!

 

◊ 75 ГОДИНИ ВЕСТНИК "СТЪРШЕЛ"

Живеем във времена на остра липса на доброта. Пандемията допълнително накара немалка част от хората да се затворят за социални контакти и благотворителност. В страната ни обаче не липсват бели лястовици, които да опровергаят негативните тенденции. Една такава лястовица е кампанията на хумористичния вестник „Стършел” - „Помогни му да се засмее!”.

Всяка година читателите на вестника, отварят сърцата си, за да направят щастливи тези, които не могат да си го позволят. Подобна кампания няма аналог сред българските печатни издания. Благодарение на благородната инициатива тази година са били абонирани 44 домове за стари хора, 23 читалища и 7 библиотеки. В тъжните дни, в които всички живеем, общо 74 абоната всяка седмица ще получават своята седмична доза смях от страниците на вестника.

За всичко това няма да прочетете в масмедиите, но тази тиха благотворителност съществува вече много години. Бъдете сигурни, че тя ще продължава да живее докато „Стършел” излиза.

2021-а е юбилейна за вестника. В нея се навършват 75 години от появата на първия му брой! 75 години без прекъсване! Много вестници не успяха да оцелеят във времето. Въпреки преломния за българския периодичен печат период, „Стършел” продължава да го има - все така неспестяващ истини за политиците, социално ангажиран, над дребнотемието и винаги с усмивка.

В редакцията на вестника обичат да се шегуват с фразата: „Що е Стършел свършил?”. Отговорът е един - помогнал ни е да се засмеем.

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
08.01.2021 г. 20:49
Етикети:
Посетено:
950
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32186-pomogni-mu-da-se-zasmee