Общество

Коледари ще наричат за здраве в Димитровградската болница

Инициативата е на читалищата в община Димитровград

Коледари ще наричат за здраве в Димитровградската болница

 

На 25 декември от 17.00 часа коледари ще посетят Димитровградската болница „Св. Екатерина“. Инициативата е на читалищата от община Димитровград, които искат да отправят своите пожелания за здраве и благоденствие на работещите в коледната вечер лекари. При спазване на всички противоепидемични мерки и с изпълнение на коледарски песни и наричания за здраве коледари от цялата община ще се съберат в двора на здравното заведение, за да изкажат своята съпричастност и благодарност към медиците, които в този светъл празник не са със семействата си, а спасяват човешки животи. 

Така, както традицията повелява, на коледната трапеза на 25 декември да има пити, погачи, масленици, тиквеници, плодове, ядки и други традиционни храни, самодейците от читалищата са подготвили такива за всеки екип в отделенията на общинската болница. Над 100 автентични сурвачки от дрян ще бъдат дарени на медиците, сестрите, санитарите и целия състав на болницата и Спешната помощ.

Специална сурвачка с височина 2 метра е подготвена за COVID-отделението. Медиците там ще получат като подарък и специално изработени за тях шалове, изплетени от жените от читалището в село Крум, които са известни със своите плетива. Същият подарък ще получат и лекарите от Спешната помощ в града.

Автор:
Антон Атанасов
Публикация:
23.12.2020 г. 13:16
Посетено:
845
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32145-koledari-shte-narichat-za-zdrave-v-dimitrovgradskata-bolnitsa