Общество

Център за обучение "Цар Симеон Велики" отвори врати

Откриването се проведе под формата на виртуална лекция на проф. Пламен Митев

Център за обучение "Цар Симеон Велики" отвори врати

 

◊ СЪБИТИЕТО

Най-новият обучителен център в столицата официално отвори врати. Това се случи на 25 ноември, а датата съвпадна с Деня на Св. Климент Охридски. По този повод създателите на центъра решиха да отбележат откриването му с виртуална лекция на проф. д-р Пламен Митев - историк и дългогодишен преподавател по история в СУ "Св. Климент Охридски". Той е и първият лектор в центъра, който се обърна към своите колеги учители, представяйки лекция на тема "Забравените дейци на възрожденската епоха".

Център за обучение "Цар Симеон Велики" е единствен по рода си. Освен в професионално обучение и квалификация на учители и помощник-учители, той ще работи и в още две направления - работа с деца със специални образователни потребности, както и предоставяне на целодневна грижа за деца под 2 години (детска ясла). 

Създателите на Център за обучение "Цар Симеон Велики" планират редовно организиране на обучения, конференции и семинари на живо и в онлайн формат. Стремежът на екипа е да увеличи интеракцията между личностите, работещи в сферата на образованието, както и да създаде успешно партньорство между училищната, академичната и родителската общност.

"С изграждането на центъра за обучение ние целим да добавим стойност в образователната сфера – да поставим акцент върху коучинг подхода в образователния процес, да предоставим възможности за допълнителна квалификация на начални учители и учители по история, базирани на одобрени от МОН програми по история, както и да допринесем за обучението на деца със специални образователни потребности", коментира д-р Росица Врабевска, управител и учредител на Център за обучение "Цар Симеон Велики". 

Повече за идеята, която стои зад каузата, както и лекцията на проф. д-р Пламен Митев може да видите напълно безплатно в нашата Facebook страница, както и в канала ни в Youtube

 
Автор:
Екип на ЦО "Цар Симеон Велики"
Публикация:
26.11.2020 г. 12:14
Етикети:
проф. д-р Пламен Митевоткриванедеца със специални образователни потребностиСофия
квалификация на учители
професионално обучение
виртуална лекция
Център за обучение "Цар Симеон Велики"
Посетено:
720
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/32033-tsentar-za-obuchenie-tsar-simeon-veliki-otvori-vrati