Общество

Вечерният осведомителен бюлетин на БНР с нов формат и нов начален час от 8 септември

От 8 септември всички 11 национални и регионални програми на БНР ще излъчват и обобщаващите новинарски емисии в 9, 15 и 21 ч.

Вечерният осведомителен бюлетин на БНР с нов формат и нов начален час от 8 септември

 

Вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио ще започва в 18 ч. от 8 септември. Той ще бъде в успешния и предпочитан от слушателите формат на досегашното предаване „Новинарския час“ като стилистика, продължителност и структура. Времетраенето му ще се увеличи до 45 минути и ще включва на финала спортни новини, информация за времето и пътната обстановка. 

Промените са в новините, които са гръбнакът на обществената медия. Идеята е в името на обществения интерес новините на БНР да отразяват още по-адекватно и задълбочено събитията от деня. „Целта ни е постепенно тази стилистика да бъде продължена в обедния, сутрешния и нощния осведомителен бюлетин на БНР“, коментира генералният директор на БНР Андон Балтаков и допълни: „Особено при регионалните радиостанции ще се постигне един динамичен микс от национални, регионални и международни новини, каквито всяко едно обществено радио в Европа би трябвало да има. В програмата на „Хоризонт“ новините също ще получат по-сериозно място.“

От 8 септември всички 11 национални и регионални програми на Българското национално радио ще излъчват и обобщаващите новинарски емисии в 9, 15 и 21 ч. Заради предаването на концерти и оперни спектакли, програма „Христо Ботев“ няма да излъчва новинарска емисия в 21 ч. Всички програми на БНР ще продължат да излъчват сутрешния (7 ч.) и обедния (12 ч.) осведомителни бюлетини, които също ще са разширени, както и вечерният (18 ч.) и нощният (24 ч.) осведомителни бюлетини.

 

Автор:
БНР
Публикация:
04.09.2020 г. 13:00
Етикети:
програмановиниБългарско национално радиоБНР
новинарски емисии
Вечерен осведомителен бюлетин
Посетено:
879
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/31627-vecherniyat-osvedomitelen-byuletin-na-bnr-s-nov-format-i-nov-nachalen-chas-ot-8-septemvri