Общество

Ученици от цялата страна могат да се включат в Лятната онлайн академия на "Заедно в час"

Заради коронавируса събитието преминава в онлайн формат и отваря нови места за ученици от 1. до 12. клас

Ученици от цялата страна могат да се включат в Лятната онлайн академия на "Заедно в час"

 

◊ ПОКАНА

За първи път ученици от 1. до 12. клас от цялата страна могат да се включат в Лятната академия на "Заедно в час". 

Заради епидемията от коронавирус и повишения брой на заболели през последните седмици и след консултация с външни организации събитието преминава в онлайн формат. Това позволява отварянето на нови места за лятното училище и включването на ученици, които живеят извън София. 

За записване в Академията родителите трябва да попълнят формуляр за участие на сайта на организацията.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ОНЛАЙН ЛЯТНА АКАДЕМИЯ

Онлайн лятната академия ще продължи от 3 до 14 август, всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч.

На ден
е предвидено учениците да имат по четири учебни часа с междучасия от 10 минути между всеки от тях. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр.

Основна цел на Академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение.

"Вярваме, че в момента най-важното е да мислим за общата си безопасност и здраве. Затова взехме решение, да не рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Това, че онлайн форматът ни позволява да достигнем до ученици от цялата страна ни мотивира още по-силно да проведем академията по най-добрия възможен начин. Адаптираме програмата така, че да бъде максимално застъпен моделът на академията до момента – да бъдат интегрирани интересите на децата и да може учебното съдържание да бъде полезно и приятно за учениците. Стараем се също заниманията да не изискват допълнителна ангажираност от страна на родителите", коментира промяната във формата Мариян Ранков, ръководител "Развитие на учители" в "Заедно в час".

В подготовката за онлайн Академията екипът на "Заедно в час" и новите учители ще стъпят на опита на общността от учители и училища партньори на Фондацията от последните месеци, споделен опит от партньорите на организацията от глобалната мрежа Teach For All и добри практики в онлайн обучението от цял свят. 

Лятната академия на "Заедно в час" се провежда за десета поредна година. Традиционно академията се провежда на живо в училища в София и събира стотици деца. Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час". Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г. Партньори на тазгодишната Лятна академия са Фондация "Америка за България", Титан Златна Панега Цимент, Breaktime, ITST technology, Сердика Център.

 

За "Заедно в час":

Фондация „Заедно в час" е създадена през 2010 г. и работи за осигуряване на качествено образование за всяко дете в България. През своите програми организацията развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. 

Организацията е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България" и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

 

Автор:
Фондация “Заедно в час”
Публикация:
17.07.2020 г. 16:07
Посетено:
877
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/31482-uchenitsi-ot-tsyalata-strana-mogat-da-se-vklyuchat-v-lyatnata-onlayn-akademiya-na-zaedno-v-chas