Общество

Софийската градска художествена галерия и нейните филиали отварят врати на 19 май

За индивидуални посещения, при спазване на всички противоепидемични мерки

Софийската градска художествена галерия и нейните филиали отварят врати на 19 май

 

Софийската градска художествена галерия и нейните филиали - галерия „Васка Емануилова“ и галерия-музей „Дечко Узунов“ отварят врати на 19 май, вторник, за индивидуални посещения, с работно време за СГХГ от 10.00 до 19.00 ч., а за филиалите от 11.00 до 19.00 ч.

Обслужването на посетители ще се осъществява при спазване на изискването на социална дистанция, при всички противоепидемични мерки и особености при посещение на художествени музеи (галерии):

  • В изложбените зали на СГХГ ще се допускат до 25 посетители. Във филиалите ще се допускат съответно за галерия „Васка Емануилова“ – до 6 посетители, а за галерия „Дечко Узунов“ до 2 посетители. Престоят за разглеждане е от 30 до 60 минути.
  • При влизане в галериите посетителите са задължени да носят предпазни маски. На входа се дезинфекцират ръцете на всеки отделен гражданин.
  • При разглеждане на експозициите зрителите следват задължителен ход за разглеждане от ляво на дясно на дистанция.
  • Поединичен достъп до касите при спазване на дистанция.
  • При желание от посетителите да разгледат продуктите на книжарницата на СГХГ задължително се ползват ръкавици за еднократна употреба, които галерията предоставя.
  • Поединично ползване на сервизните помещения.
  • Посещенията в СГХГ и нейните филиали се извършват от гражданите на собствен здравен риск.

Дезинфекция на изложбените зали - от 9.30 до 10.00 ч., от 13.00 до 13.30 ч., и от 16.30 до 17.00 ч.; проветряване - на всеки кръгъл час.

Не се допускат никакви масови мероприятия. Откриване на експозиции и представяне на издания (албуми и каталози) да се осъществява на открито – на площада до сградата на СГХГ, на площада пред галерия „Васка Емануилова“ и в двора на галерия „ Дечко Узунов“.

 

Автор:
СГХГ
Публикация:
15.05.2020 г. 13:47
Посетено:
949
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/31208-sofiyskata-gradska-hudozhestvena-galeriya-i-neynite-filiali-otvaryat-vrati-na-19-may