Общество

Център за книгата на Нов български университет с виртуална програма

Месец април

Център за книгата на Нов български университет с виртуална програма

 

◊ ПОКАНА

В условията на пандемия, която промени изцяло начина на живот, Център за книгата продължава своята дейност. Съставена е виртуална програма за месец април, която въпреки физическата изолация, може да се следи във фейсбук.

Предстоящи събития:

• 13 април 2020 г. Представяне на Кандидатстудентски справочник на НБУ 2020

• 14 април 2020 г., 15.00 ч., Електронно обучение за студенти „Информационни ресурси за дипломна теза по време на криза“ (част 1)

• 15 април 2020 г. Тъгата на една епоха - 85 години от рождението на Франсоаз Саган, разговор за романа „Добър ден, тъга“ и едноименната му екранизация на режисьора Ото Преминджър. Събитието е част от програмата на Месеца на Франкофонията в НБУ, посветена на 50-годишнината от създаването на Международната организация на Франкофонията

• 16 април 2020 г. Световен ден на книгата и авторското право с нов онлайн брой на „Университетски дневник“

• 17 април 2020 г. Архивът на един световен джазмен от България (по повод Международния ден на джаза)

Предходните събития, включени във виртуалната програмата на Център за книгата за април, могат също да бъдат разгледани.

На 8 април бе излъчен трейлър към книгата „Летище“ от Артър Хейли, публикувана за първи път през 1968 г. и постигала феноменален успех. „Летище“ е изборът на водещите на Читателския клуб на НБУ за месец април, а представянето е на Васил Димитров.

На 9 април Библиотеката на НБУ предложи по нетрадиционен начин изложба от книги и статии „Рафаело“. Повод за изложбата е отбелязването на 500 години от смъртта на ренесансовия майстор.

На 10 април Издателството на НБУ показа ново издание на „Върховенство на правото: теоретични аспекти“ от доц. д-р Деница Топчийска. Книгата представлява цялостно и систематично изследване на проблематиката, свързана с върховенството на правото като нормативна концепция за развитието на правната система.

Електронната книжарница на НБУ предлага 10% отстъпка за всички издания на университета при избиране на наложен платеж за начин на плащане.

Автор: Център за книгата
13.04.2020 г. 11:06
Посетено: 1401
Етикети: доц. д-р Деница Топчийска, джаз, Месец на Франкофонията, Център за книгата, Рафаело, „Летище“ от Артър Хейли, Универститетски дневник, Франсоаз Саган, Кандидатстудентски справочник на НБУ
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/31119-tsentar-za-knigata-na-nov-balgarski-universitet-s-virtualna-programa