Общество

Дарителска кампания "Театърът и зрителите срещу COVID-19"

Инициатива на Младежки театър „Николай Бинев"

Дарителска кампания "Театърът и зрителите срещу COVID-19"

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Младежки театър „Николай Бинев“ инициира дарителска кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“, която цели да обедини театралната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който подпомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Независимо че вратите на театъра са затворени, репетиционните зали са празни, а театралните салони са притихнали, Театърът продължава да бъде активен. Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията.

Началото на инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се дава символично на 27 мартМеждународен ден на театъра. Макар и зрителите да нямат възможност да се насладят на театрални спектакли на живо на този прекрасен празник, връзката между Театъра и публиката продължава да съществува и посредством общите ни усилия, а заедно с тези на специалистите от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, може да бъде съхранен и живота на много пациенти в тежко състояние.

Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме да покажем, че всички културни оператори можем да си подадем ръка и да бъдем едно цяло, въпреки препятствията, през които преминаваме.

Силно се надяваме, че тази инициатива ще има силата да обедини театралната гилдия и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим ежедневно, то ни е дадена възможността да помогнем за спасяването на човешки животи с действията си във всеки следващ ден.

В сайта на Младежки театър „Николай Бинев“ –  www.mlt.bg ще публикуваме ежедневно каква е събраната към момента сума и кои театри и други културни институти са подкрепили кампанията.

• Дарителската кампания се реализира в платформата Helpkarma на следния адрес: https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

 

 

 

Автор:
Младежки театър „Николай Бинев"
Публикация:
27.03.2020 г. 17:07
Етикети:
дарителска кампанияинициативаМладежки театър „Николай Бинев"
УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
Театърът и зрителите срещу COVID-19
Посетено:
2141
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/31067-daritelska-kampaniya-teatarat-i-zritelite-sreshtu-covid-19