Общество

Къща музей „Пейо К. Яворов“ официално става собственост на Столична община

Къща музей „Пейо К. Яворов“ официално става собственост на Столична община

 

◊ ПОКАНА

Наскоро Столична община откупи къщата на ул. „Г. С. Раковски“ № 136 в София, в която е живял големият поет и революционер Пейо К. Яворов, заедно със съпругата си Лора Каравелова. Въводът във владение на собствеността ще се извърши на 24 октомври 2019 г., в 11:00 ч., в къща музей „Пейо К. Яворов“, в присъствието на заместник-кмета д-р Тодор Чобанов.

По този повод директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов ще открие от 12:00 часа в двора на музея музикално-поетична програма с участието на вокална формация „Светоглас“, актьора Мирослав Стоилов, племенницата на Пейо К. Яворов – Явора Стоилова, председателя на Фондация „Яворов“ – Тодор Иванов и поетите Недялко Йорданов, Георги Константинов, Бойко Ламбовски, Иван Есенски, Димитър Милов, Виолета Христова и др.

Националният литературен музей ще продължи да стопанисва къщата и да се грижи за съхранението на паметта за големия поет.

Каним медиите, както и жителите и гостите на столицата, заедно да ознаменуваме дългоочакваното събитие!

 

Автор:
Национален литературен музей
Публикация:
21.10.2019 г. 18:39
Посетено:
856
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/30318-kashta-muzey-peyo-k-yavorov-ofitsialno-stava-sobstvenost-na-stolichna-obshtina