Общество

“Заедно в час” отваря допълнителни места за своята лятна академия в "Младост" и "Люлин"

До 30 юни ученици от I до XII клас имат възможност да се запишат за безплатните летни занимания

“Заедно в час” отваря допълнителни места за своята лятна академия в "Младост" и "Люлин"

 

◊ ПОКАНА

Поради големия интерес “Заедно в час” отваря допълнителни места за ученици в своята лятна академия в София и удължава срока за записване до 30 юни. Повече от 800 ученици от I до XII клас вече се записаха за летните занимания с новите учители в програмата на "Заедно в час". Академията за успех и забавления тази година ще се проведе от 29 юли до 15 август всеки делничен ден от 9:00 ч. до 12:30 ч. Тя се организира за девета поредна година и ще се състои в две столични училища – 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. "Люлин" и 125 СУ „Боян Пенев“ в кв. "Младост".

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата ваканция. По този начин децата и младежите могат да прекарат част от лятото си в смислени и забавни преживявания, да създадат нови контакти и да развият ключови умения.

 Записването за ученици е отворено на сайта на “Заедно в час”.

“С всяка следваща година интересът към академията нараства. Щастливи сме, че много нови ученици и родители разбират от свои приятели и познати, които вече са били на заниманията. Има и деца, които се записват за втора, трета и дори седма поредна година. Надяваме се, че с удължаването на срока за записване повече ученици ще имат възможност да се възползват от пълноценни занимания и да наваксат пропуски, но и да намерят повече мотивация да учат през учебната година”, споделя Мариян Ранков, старши специалист “Въвеждащо обучение” в “Заедно в час”, който отговаря за организацията на Лятната академия.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програмата на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички те са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. За тях Лятната академия е финалният етап от предварителната им подготовка преди да влязат да преподават в класните стаи на училища партньори на “Заедно в час” в 11 региона на страната.

По време на академията “Заедно в час” осигурява на учениците напълно безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания с учениците, специални забавни събития, игри и сертификат за успешно участвалите ученици.

“За много родители платените летни занимания не са вариант, затова и се радваме, че благодарение на партньорите ни имаме възможност да осигурим качествено, забавно и смислено преживяване на децата, които имат най-голяма нужда и полза от академията”, допълва Мариян Ранков.

Академията се провежда безплатно с основната подкрепа на Фондация “Америка за България”, “Банкя”, Dundee Precious Metals, Международния клуб на жените – София, Титан Златна Панега Цимент, Lidl и много други индивидуални партньори. Инициативата подкрепят и редица НПО партньори, сред които “Каритас”, Фондация “Здраве и социално развитие” и други.

Допълнителна информация за академията може да се следи на сайта на "Заедно в час" и във фейсбук събитието ТУК.

* * *

За "Заедно в час"

“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да получи достъп до качествено образование – независимо къде живее, в кое училище учи и какви са финансовите възможности на семейството му. Организацията открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната. Те стават учители за период от две години в български училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната. След това участниците в програмата на “Заедно в час” продължават професионалното си развитие в различни области – много от тях остават да преподават в училище, други работят по политики в сферата на образованието, трети създават собствени инициативи в социалното предприемачество. Целта на организацията е участниците в програмата й да са дългосрочно ангажирани с каузата качествено образование за всяко дете в България.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с щедрата финансова подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от международната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се прилага в 50 други държави на шест континента.

Автор: Фондация "Заедно в час"
20.06.2019 г. 15:03
Посетено: 694
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/29900-zaedno-v-chas-otvarya-dopalnitelni-mesta-za-svoyata-lyatna-akademiya-v-mladost-i-lyulin