Общество

Откриване на образователен център на ИЕФЕМ - БАН

Помещенията в Княжеския дворец са готови да посрещнат преподаватели и ученици

Откриване на образователен център на ИЕФЕМ - БАН

 

◊ ПОКАНА

На 21.03.2019 г. от 13.00 ч. Институтът за етнология и фоклористика с Етнографски музей ще отвори за първи път вратите на новоизградения си образователен център.

Три зали ще посрещат деца и възрастни, в рамките на няколко образователни програми, които ще бъдат представени от специалистите в Националния етнографски музей. След повече от две години на благотворителна кампания и реставрационни работи, помещенията в Княжеския дворец са готови да посрещнат преподаватели и ученици.

Сред официалните гости на събитието очакваме представители на  Министерство на образованието, Министерство на културата, Столична община, Българска академия на науките, както и народни представители.

Като част от събитието Ученическият институт на БАН ще отличи г-жа Елеонора Николова главен учител по български език и литература в Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” гр. Варна и дългогодишен ръководител на ученическа етнографска експедиция за теренни проучвания в село Аспарухово. Тя ще бъде наградена за своя принос в откриването и развитието на таланта на млади българи в областта на етнологията и културната антропология.

Образователният център на ИЕФЕМ – БАН се намира в източното крило на бившия Княжески дворец, с вход откъм ул. "Московска".

Заповядайте!

Автор:
ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
18.03.2019 г. 15:42
Посетено:
961
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/29213-otkrivane-na-obrazovatelen-tsentar-na-iefem-ban