Общество

Две благородни инициативи в Народно читалище "Родина-1860" Стара Загора

Операция "Плюшено мече" и Национална акция "Жълти стотинки"

Две благородни инициативи в Народно читалище "Родина-1860" Стара Загора

 

◊ ПОКАНА

В навечерието на коледните празници Народно читалище "Родина" е партньор на две благородни инициативи - Операция "Плюшено мече" и Националната акция "Жълти стотинки".

Коледната кампания "Плюшено мече" е вече на 11 години. Тя подарява нови, индивидуални подаръци по точен списък на деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца в риск, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания. Регионални отговорници кампанията има в 10 града в България, сред които и Стара Загора.

Управителите на социални институции изготвят списък с личните желания за подарък на децата и младежите. Те качват списъците в сайта plushenomeche.org , където може да изберете подарък, да го купите и надпишете. Когато е готов, може да го донесете или изпратите на Народно читалище "Родина-1860", ет. 2. Кампанията е в ход до 9 декември 2018 г.

Читалището се включва и в Националната благотворителна кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца". Събраните жълти стотинки от цяла България ще бъдат събирани за закупуване на необходимото оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД в Стара Загора.

Можете да се включите в тази благородна инициатива за доброто на децата от нашия град до 5 декември 2018 г. Касичките за жълти стотинки ще откриете на етаж 2 в Народно читалище "Родина" - ул. "Св. Княз Борис І" №94.

 

Вярваме във вашите сърца! Благодарим ви!

 

Автор: НЧ "Родина-1860" Стара Загора
28.11.2018 г. 15:47
Посетено: 758
Етикети: Жълти стотинки, инициативи, благотворителност, Плюшено мече, Коледна кампания, Народно читалище "Родина-1860" Стара Загора
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/28632-dve-blagorodni-initsiativi-v-narodno-chitalishte-rodina-1860-stara-zagora