Общество

Дарителска кампания за Детския отдел на Библиотека "Родина" - Стара Загора

За книжки, играчки, образователни игри за бебета и деца от 0 до 6 години

Дарителска кампания за Детския отдел на Библиотека "Родина" - Стара Загора

 

◊ ПОКАНА

Екипът на Библиотека „Родина” обявява дарителска кампания в подкрепа на насърчаването на ранното детско четене и дообзавеждането на зала „Приятели на книжките” в Детския отдел (ул. „Българско опълчение” 69) с цветен лазарен принтер и фотоапарат.

Всички желаещи да ни подкрепят могат да го направят като донесат нови или запазени и годни за ползване образователни игри, играчки и книжки за деца от 0 до 6 години – меки, картинни, музикални и звукоподражателни книжки, книжки-пъзели, книжки-играчки..., в сградата на Централната библиотека на бул. „Руски” № 17.

Даренията ще се приемат в рамките на работния ден от 8:15 до 18:15 часа до края на месец август.

Малчуганите порастват, любимите им до вчера приказни страници, шарени пъзели и всякакви игри са омръзнали и вече прашасват забравени на някоя лавица. Нека не ги изхвърляме, а дарим, за да носят радост и знание на други деца!

Събраните дарения ще бъдат предоставени на детската библиотека, за да се ползват от нейните най-малки читатели. Онези, които са вповече за библиотеката ще бъдат дарени на детски ясли, градини и социални домове в старозагорската община, на социално слаби семейства с малки деца.

За участниците в кампанията през месец септември ще бъде разиграна томбола с награди, а тези от тях, които не са читатели на библиотеката – ще получат възможност да се регистрира с безплатен абонамент за 6 месеца.

Дарителската кампания се осъществява под патронажа на г-жа Надежда Чакърова-Николова, обществен посредник на община Стара Загора.

Инициативата е част от проявите по спечеления от Библиотека „Родина” проект „Учим се и растем заедно”, подкрепен от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот”, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

 

 

Автор:
Библиотека "Родина", Стара Загора
Публикация:
16.07.2018 г. 16:49
Посетено:
1091
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/28072-daritelska-kampaniya-za-detskiya-otdel-na-biblioteka-rodina-stara-zagora