Общество

Да помогнем на Мишо в борбата с муковисцидозата

Включете се в благотворителния търг-концерт "Дишай с Мишо"

Да помогнем на Мишо в борбата с муковисцидозата

 

◊ ПОКАНА

Запознайте се с Мишо. Момче като всички нас. Мишо има своите мечти и надежди. Иска да стане компютърен специалист. Между него и бъдещето обаче в момента е застанала муковисцидозата. И само заедно можем да помогнем.

Заповядайте на 28 март от 18:30 ч. в книжарница „Сиела“ в подлеза на Ректората, където известни български личности, сред които любимите ви изпълнители, писатели, артисти, ще застанат зад каузата на Мишо. Meждувремено ще зарадваме присъстващите със забавен търг, на който може да откриете нещо ново, скъпоценно и любимо. За да дишаме всички заедно по-лесно. За да направим добро и да спасим един живот.

Присъединете се към писателите Захари Карабашлиев, Алек Попов, художниците Дамян Дамянов, Лиана Димитрова, група „Остава“, Рут Колева, Ваня Щерева и др.

Муковисцидозата е най-често срещаното генетично рядко заболяване, което обикновено се проявява в ранна детска възраст и засяга белите дробове и стомашно-чревната система. Характеризира се с чести усложняващи се инфекции, които изискват ежедневна рехабилитация и инхалаторна поддържаща терапия. Често пациентът с муковисцидоза приема над 30 таблетки ежедневно, отделя над 3 часа за лечението си и прави близо 10 инхалации.

Причината за заболяването са два дефекта в така наречения CFTR ген, унаследени от двамата родители. Към момента са известни над 1600 различни мутации, които причиняват заболяването, а статистиката сочи, че всеки 33-ти българин е носител на един от тях.

 

Дарете и на:

Михаил Ивайлов Митев

IBAN: BG58TTBB94005526464053

или през PayPal

https://www.paypal.me/mishomitev

 

Заедно можем да му помогнем.

Ще се радваме да се видим там!

 

Следете събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/941529325937907/

#ДишайСМишо

Запознайте се с Мишо: https://www.youtube.com/watch?v=hd2JxyV6K60

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
27.03.2018 г. 18:28
Етикети:
благотворителна кампанияобществоСиела
муковисцидоза
Дишай с Мишо
благотворителен търг-концерт
Посетено:
969
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/27381-da-pomognem-na-misho-v-borbata-s-mukovistsidozata