Общество

Нов български университет отваря електронна книжарница

Нов български университет отваря електронна книжарница

 

Нов български университет представя изданията си в нова електронна платформа в навечерието на 15 март, Световен ден на потребителите. Учебници, монографии, научни сборници, албуми в различни области на знанието на български, английски и други езици са достъпни за покупка в онлайн магазина от 14 март 2018 г.

През академичната 2016-2017 година университетът издаде над 70 заглавия за астрономия, анимационна драматургия, архитектурен модернизъм, парламентарния дебат през ХIХ век, историческата концепция за Сталин и Хитлер, устойчивия дизайн, психоаналитичното разбиране, етнометодологията, жилищна политика, контролинг концепция, комедията в българското кино, политическите комуникационни практики и други. Най-продавани заглавия през 2017 г. са „Къщите говорят“, „Здравейте! Учебник по български език за чужденци“, „Траките“, „Практикум по арт терапия“, „Философът и вълкът“ и др.

Платформата предлага възможност за избор на заглавие чрез търсене по различни критерии: жанр, департамент, автор, ключова дума и др. Сайтът помества допълнителна информация за нови, предпочитани и промоционални заглавия.

НБУ насърчава четенето на българска художествена литература с продажбата на специален артикул. В меню сувенири и подаръци са на разположение диоптрични „очила за четене в подкрепа на четенето“, по модела на такива, носени от българските литературни класици Вера Мутафчиева, Атанас Далчев, Димитър Димов, Валери Петров, Дамян Дамянов и Леда Милева, както и очила без диоптър, със защитни стъкла за четене на мобилни устройства и компютри. Всеки закупил очила, получава талон с 10% отстъпка за покупка на 6 избрани заглавия от български автор.

Освен университетски издания магазинът предлага книги и на други издателства.

Доставката се осъществява чрез „Български пощи“ или куриерска фирма, като при поръчка над 50 лева за страната тя е безплатна.

Новата платформа е достъпна през сайта на университета и е улеснение за всички, които се интересуват от изданията на НБУ и желаят да ги закупят електронно.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
14.03.2018 г. 13:56
Посетено:
1096
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/27294-nov-balgarski-universitet-otvarya-elektronna-knizharnitsa