Общество

60 деца на възраст от 6 до 16 години, обучавани в Юнити Академия, представят реализацията на творческите си проекти

С представлението „Алиса в страната на чудесата“ учениците, Академията и НБУ подкрепят Клиниката по вътрешни болести на УМБАЛ „Н. И. Пирогов“

60 деца на възраст от 6 до 16 години, обучавани в Юнити Академия, представят реализацията на творческите си проекти


◊ СЪБИТИЕТО

В периода 3-10 юни 2017 г. над 60 деца на възраст от 6 до16 години, обучавани в Юнити Академия представят реализацията на творческите си проекти в направленията: театър, изобразително изкуство, творческо писане, инженерство и архитектура, роботика. Достигнатите реализации са плод на едногодишно професионално обучение и са част от стратегията на Академията за постоянно развитие и надграждане на обучителния процес.

Основната цел на Академията е да изгради мост между средното и висшето образование, като създава стабилна база от знания и умения, която да доведе до успешна реализация на учениците в избраното от тях професионално направление. Не на последно място, обучението в Академията е насочено към развитие на творческото мислене – ключов фактор за успешна реализация в съвременното общество. Юнити Академия е партньор на Нов български университет в сферата на неформалното образование, организиране на съвместни научни проекти, уъркшопи, практики и културни инициативи за повишаване и подобряване на образованието и обучителните възможности на студентите и децата.

В началото на тази учебна година, 27 от учениците на Академията бяха избрани чрез конкурс - „Талантът обича всяко дете“, организиран от bTV Media Group и фондация „Фондацията“, като телевизията отпусна стипендии за обучение на успешно преминалите конкурса.


◊ ПРОГРАМА

03.06.2017 г.

Театрална постановка „Алиса в страната на чудесата“ по Луис Карол,
. 14.00 часа, Камерна сцена на Младежки театър „Николай Бинев“.
Представя Детската театрална школа на Юнити Академия.

04.06.2017 г.

 
„Един ден в града на бъдещето“
. 16.30 часа – галерия УниАрт, Нов български университет.
Представя проектите на учениците от клубовете „Инженерство и архитектура“, „Роботика“, „STEM”, рецитал на клуб „Млад писател“ и благотворителен търг на рисунките на учениците от Арт училището на Юнити Академия.

10.06.2017 г.

Театрална постановка „Алиса в страната на чудесата“ по Луис Карол, Театрален фестивал СЛЕДАТА 2017, организиран от Нов български университет.
. 12.00 часа, зала ДНК, Национален дворец на културата.
Представя Детската театрална школа на Юнити Академия.

С подкрепата на Нов български университет, Юнити Академия и учениците от Детската театрална школа на Академията, 50% от приходите от билети от представлението на 10 юни 2017 г. се даряват за ремонт на Спешната клиника по вътрешни болести на УМБАЛ „Н. И. Пирогов“.

* * *

Клиниките по вътрешни болести и кардиология водят началото си от Болницата „Червен кръст”, открита на 28 май 1900 г., като училище за милосърдни сестри с 6 легла, които са били база за тяхното обучение. Директор на сестринското училище и първи управител на болницата е бил д-р Петър Ораховац.

При създаването на Институт "Н. И. Пирогов" едновременно с отделенията по хирургия и травматология, отделението по спешни вътрешни заболявания се оформя като едно от основните в структурата на института. С решение на ръководството на болницата през 1974 г. се създава Секция по спешна кардиология и вътрешни болести с две клиники - Кардиологична клиника с интензивно отделение и Клиника по спешни вътрешни болести.

Днес Клиниката по спешни вътрешни болести е високо специализирано звено, в което се предоставя висококачествена, специализирана стационарна и диагностично-консултативна медицинска помощ в областта на Вътрешните болести. Дейността й се основава на правилата за добра медицинска практика и националните стандарти за Вътрешни болести - чрез прилагане на съвременни методи за диагностика, лечение, рехабилитация и профилактика. Осигурен е 24-часов прием на болните.

Ежедневно в Спешната клиника по вътрешни болести, благодарение на екипа на доц. д-р Петър Атанасов се спасяват десетки хора в изключително тежко клинично състояние. Клиниката се нуждае от спешен ремонт, тъй като такъв не е правен от 2000 г. насам.

Със своята инициатива да заделят 50% от приходите от продажбата на билети за представлението на „Алиса в страната на чудесата“, учениците поставят началото на дарителска кампания в полза на болницата, която поема най-тежките спешни случаи в България.



Автор:
Екип на Юнити Академия
Публикация:
01.06.2017 г. 17:45
Посетено:
1328
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/25853-60-detsa-na-vazrast-ot-6-do-16-godini-obuchavani-v-yuniti-akademiya-predstavyat-realizatsiyata-na-tvorcheskite-si-proekti