Общество

Благотворителен концерт "Къде е Цоньо?" в Първо студио на БНР

Подкрепа за 18-годишния перкусионист Цоньо Цветков - 20 април 2017, 21 часа

Благотворителен концерт "Къде е Цоньо?" в Първо студио на БНР


◊ ПОКАНА

БНР и Радио фестивалът "Аларма Пънк Джаз" се присъединяват към инициативата „Пролетен благотворителен музикален фестивал "Къде е Цоньо?" с концерт на 20 април от 21.30 ч. в Първо студио на БНР.

Радио фестивалът се включва в подкрепата за 18-годишния виртуозен перкусионист Цоньо Цветков, който е приет в престижния Berklee College Of Music сред 16 хиляди кандидати. Цоньо получи най-високата стипендия, но се нуждае от останалата част от средствата, за да започне обучението си през месец май. Това ще стане възможно с помощта на много музиканти, както и с подкрепата на публиката.

Програмата за концерта на 20 април в Първо студио на БНР е съставена от самия Цоньо Цветков, който ще свири на маримба и барабани, а като гост-музиканти ще се включат Георги Стойков (тромпет), Михаил Дончев (пиано) и Любен Любенов (бас). Първата част на концерта ще бъде за маримба и пиано, а втората – за джаз квартет.

Входът-дарение за концерта е 10 лв. за възрастни и 5 лв. за студенти и ученици на входа на БНР в "Пънк-джаз касата" след 20.45 ч. на 20 април. Вратите на Първо студио на БНР отварят в 21:00 ч., а концертът ще започне точно в 21:30 ч., заедно с ефира на „Аларма“.

Двама от присъствалите ще спечелят и двоен билет за следващото събитие на „Аларма Пънк Джаз“ - концерта на квартета Eyot („Нирвана на европейския джаз“) на 26 април.


* * *

На Цоньо Цветков можете да помогнете и чрез: https://platformata.bg/kauzi/obrazovanie-nauka/ , както и с директно дарение на:

Цоньо Иванов Цветков
IBAN: BG46STSA93000021428308
BIC: STSABGSF
Банка ДСК

 

Изпълнение на Цоньо Цветков със Симфоничния оркестър на БНР можете да чуете на: https://www.youtube.com/watch?v=BDjySfLkHO8 



Автор:
БНР
Публикация:
20.04.2017 г. 15:53
Посетено:
1349
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/25519-blagotvoritelen-kontsert-kade-e-tsonyo-v-parvo-studio-na-bnr