Общество

„Хъшове” в Народния театър „Иван Вазов” в подкрепа на Хитрино

На 14 януари 2017 г. спектакълът на Александър Морфов ще се играе благотворително в помощ на пострадалите

„Хъшове” в Народния театър „Иван Вазов” в подкрепа на Хитрино

Народният театър „Иван Вазов” ще посвети представлението на „Хъшове” на 14 януари 2017 година на пострадалите от трагедията в Хитрино. Приходите от спектакъла на Александър Морфов, който е един от най-големите хитове на сцената на театъра години наред, ще бъдат дарени изцяло за благородната цел.

В „Хъшове” участват едни от най-любимите български актьори - Валери Йорданов, Деян Донков, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Рени Врангова, Христо Петков, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Стоян Алексиев, Деян Ангелов, Дарин Ангелов и други.

С тази благотворителна инициатива, която е съвместна с Министерство на културата, Народният театър се включва в кампанията за подпомагане на пострадалите. Акцията ще се проведе с подкрепата на Съюза на артистите в България и медийното партньорство на Българската национална телевизия, и ще протече в рамките на три поредни дни – 14, 15 и 16 януари 2017 година.

Освен с благотворителното представление на „Хъшове”, Народният театър ще се включи в набирането на средства за жителите на Хитрино и с голяма изложба-аукцион, която ще бъде открита същия ден във фоайето на театъра. В нея със свои творби ще се представят известни български художници, а приходите от продажбата също ще бъдат предоставени за кампанията.


Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
14.12.2016 г. 13:57
Посетено:
1481
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/24816-hashove-v-narodniya-teatar-ivan-vazov-v-podkrepa-na-hitrino