Общество

Акция "Милосърдие - От деца за деца"

Децата от ЕСПА помагат на деца без родители

Акция "Милосърдие - От деца за деца"


Уважаеми дами и господа,

Имаме честа да Ви разкажем за Коледната приказка на ЕСПА за милосърдието.

Наближи ли Коледа, в училище ЕСПА всичко се променя. Децата горят от нетърпение да се включат в коледната благотворителна акция „Милосърдие”. Това е съкровен момент за всички в ЕСПА и вече повече от шестнадесет години децата сбъдват своята мечта – да осигурят една топла и щастлива Коледа на децата лишени от най-ценното – майчината милувка.

Как започва всичко - с конкурса за коледна картичка. Всяка година през октомври децата рисуват приказни коледни рисунки, вдъхновени  от идеята, че с труда си ще стоплят сърцата и ще осигурят по-добър живот на своите приятели. Всяко дете в ЕСПА мечтае именно неговата рисунка да бъде избрана от журито и отпечатана като коледна картичка. Средствата от продажбата на картичките децата от ЕСПА даряват на децата от  Центровете за настаняване от семеен тип „Паисий Хилендарски” и „Софроний Врачански” в гр. София. 

Каузата им е да помогнат на децата без родители да посрещнат зимата с топли дрехи, вкусна храна и пълен чувала с подаръци на дядо Коледа. Децата на ЕСПА с труда и ентусиазма си увличат хиляди хора да станат съпричастни към тази хуманна кауза.

Картичките можете да намерите на щанд на Немския коледен базар от 18.11. до 21.12.2016 г., в Градската градина на площад "Батенберг" гр. София, където децата често сами продават своите картички.

Вижте с какъв ентусиазъм, децата участват в каузата:
https://www.vbox7.com/play:dda92533ab

Каталогът с картичките, можете да разгледате тук:
http://espa-bg.com, за поръчка над 100 лв доставката ни е безплатна в рамките на 24 часа.

Да дариш любов, да оставиш себе си в сърцето на едно дете, да знаеш, че усмивката му в коледната нощ е и за теб. В това вярват децата на ЕСПА, учат се на милосърдие и увличат и другите в благородната кауза.

Ако искате да подкрепите тази хуманна кауза купете картички нарисувани от децата на ЕСПА. Споделете с вашите приятели
https://www.facebook.com/milosardie/

Благодарим от сърце!


Автор:
Радосвета Капсъзова
Публикация:
07.12.2016 г. 12:16
Посетено:
1171
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/24770-aktsiya-milosardie-ot-detsa-za-detsa