Общество

Кампания помага за борбата с диабета при децата в България

Артисти популяризират сборника с разкази „Детство“

Кампания помага за борбата с диабета при децата в България


Тази седмица стартира кампанията „Детството е...“, която е в подкрепа на децата с диабет в България. Благородната кауза е в помощ на популяризирането на сборника с разкази „Детство“. Пет артистични натури споделиха своите лични послания в кампанията, като предоставиха достъп до своето лице и размисли, позирайки пред професионалния обектив на Гергана Мудова от фондация MUSIZ, виновник за прекрасните фотоси на четирима от участниците. Гергана Змийчарова, също фотограф, актриса и художник, застана и зад обектива, за да увековечи и своя образ за каузата.

Сборникът „Детство” е книга в подкрепа на борбата на децата с диабет в България. Средствата, които се събират от продажбите на книгата ще бъдат дарени за нуждите на диабетното отделение в клиниката по ендокринология в Болница за активно лечение по детски болести гр. София, по препоръка и според нуждите, посочени от детските ендокринолози, които работят там.

Сборникът е събрал тридесет и пет разказа, малко носталгични, понякога тъжни, много топли, изключително весели като смешните случки, описани в тях, но най-много – прегръщащи ни с онзи незабравим воал на приказното ни детство.

• Можете да покажете своята съпричастност за всички в тази битка за пълноценен живот – децата диабетици, като си поръчате сборника от онлайн книжарницата на издателство „Изток-Запад” и ще намерите своето послание в една от тридесет и петте вдъхновяващи истории, които нашата книжка ще ви разкаже. Всеки, поръчал книгата до края на месец ноември, ще получи едно от петте послания.

Кампанията се реализира с организационната подкрепа на „Българска фондация диабет и равноправен живот“, Национално сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“.


Автор: Николай Николов
18.11.2016 г. 10:38
Посетено: 725
Етикети: разкази, артисти, сборник, деца, Кампания, Детство, болница, Детството е..., диабет
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/24623-kampaniya-pomaga-za-borbata-s-diabeta-pri-detsata-v-balgariya