Общество

Народният театър „Иван Вазов” и ВМА подписаха меморандум за сътрудничество и партньорство

Народният театър „Иван Вазов” и ВМА подписаха меморандум за сътрудничество и партньорство
Сн.: Божидар Марков

Народният театър „Иван Вазов” и Военномедицинска академия подписаха днес тригодишен Меморандум за сътрудничество и партньорство. Събитието е стратегическо, защото за първи път се инициира подобно партньорско споразумение между национален културен институт и национална болница.

Документът бе парафиран на официална среща между директора на Народния театър Мариус Донкин и началника на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, дмн.


„Ние инициирахме разговорите за това сътрудничество, не само защото ценим изключително високо труда на лекарите във ВМА, но и за да дадем положителен знак пред обществото. Грижейки се за своите колеги, бях длъжен да направя този жест и съм щастлив, че най-добрите отиват при най-добрите. Ние ще лекуваме душите на служителите на ВМА, идвайки при нас, на театър – преференциално, и ще имаме възможността да се лекуваме и в поликлиниката, и в болницата. При чрезвичайни случаи ще ни обслужи Бързата помощ на ВМА и това ни дава спокойствие и гаранции”, коментира Мариус Донкин.

„Това е едно знаково събитие. Ние прегърнахме идеята и оттук нататък ще се грижим за физическото здраве на най-добрите актьори в България, както и на обслужващия персонал в театъра, а те ще се грижат за нашето духовно здраве, защото и ние също сме пациенти”, коментира началникът на ВМА професор Николай Петров.

Той изрази надежда и други институции да последват този пример, като пожела на работещите в театъра да са здрави и по-рядко да опират до медицинските специалисти, но подчерта, че днешното споразумение е една гаранция и сигурност, че ВМА застава зад този колектив.


ВМА е структура, която има изграден завършен Спешен център – с дежурни лекари в кабинетите - 24 часа, с диспечер на телефон, с екипи с линейки и Бърза помощ, които могат да реагират във всяка точка на страната.

 
Автор: НТ "Иван Вазов"
04.11.2016 г. 17:57
Посетено: 818
Етикети: партньорство, НТ Иван Вазов, Военномедицинска академия, споразумение
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/24526-narodniyat-teatar-ivan-vazov-i-vma-podpisaha-memorandum-za-satrudnichestvo-i-partnyorstvo