Общество

Фондация "Покров Богородичен" обявява стажантска програма "Християнство и медии"

Краен срок за кандидатстване: 15 октомври 2016 г.

Фондация "Покров Богородичен" обявява стажантска програма "Християнство и медии"


◊ ПОКАНА

Ако сте студент в хуманитарна специалност и имате интерес към медийното отразяване на религиозната проблематика с акцент върху християнските теми, можете да се включите в новата стажантска програма „Християнство и медии“ на фондация „Покров Богородичен“.

Стажантската програма „Християнство и медии“ ще се проведе в две сесии – есенно-зимна и пролетна, като от 22.09.2016 г. стартира кандидатстването за есенно-зимната сесия. Стажът е платен, а продължителността му е два месеца.

Цели на стажантската програма „Християнство и медии“

• Да даде възможност на студентите да придобият теоретични познания и практически умения за работа в интернет медия, посветена на религиозната проблематика;
Да изгради обща култура и информиран подход към отразяването на събития, които имат отношение към религиозните процеси в обществото.
Да провокира траен интерес към православната журналистика и публицистика.

Дейности по време на стажа

Стажантите ще участват ежеседмично в срещи и обсъждания с редакционния екип на сайта Православие.БГ. В рамките на тези срещи те ще имат възможност да се запознаят с някои основни принципи на журналистическата професия, както и със спецификите на една интернет медия, посветена на християнската тематика.
Участниците ще имат възможност да се срещнат със специалисти, които ще предложат съвети от позицията на опита както в сферата на богословската наука, така и в областта на християнската публицистика.
В рамките на два месеца стажантите ще приложат на практика усвоеното, като подготвят текстове по актуални теми, свързани със съвременния християнски живот, в различни журналистически жанрове (интервю, репортаж, анализ и др.).

Ангажиментите в рамките на стажа не са обвързани с фиксирано работно време.

Завършилите успешно стажантската програма „Християнство и медии“ ще получат сертификат.

Условия за кандидатстване

Право на участие имат студентите в хуманитарни специалности в бакалавърска или магистърска програма на обучение. Необходими документи за кандидатстване: автобиография и мотивационно писмо, което да отговаря на следните въпроси:

1) Какво провокира интереса ви към християнските медии?

2) Кои ваши качества и умения ще допринесат за успешното ви участие в стажантската програма?

3) По какъв начин вашето участие в стажантската програма ще ви помогне да постигнете професионалните си цели?

4) Имате ли опит (публикации) в медиите?

Одобрените по документи кандидати ще бъдат включени в програмата след събеседване, което ще определи окончателния състав на участниците.

Неодобрените кандидати могат да кандидатстват отново за стажантската програма в началото на пролетния сезон, при обявяване на втората сесия за 2017 година.

Документите се подават на имейл officepokrov@gmail.com

Краен срок за кандидатстване: 15 октомври 2016 г.

За повече информация: тел. 087 980 9114


Автор:
Фондация „Покров Богородичен“
Публикация:
04.10.2016 г. 16:13
Посетено:
1544
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/24303-fondatsiya-pokrov-bogorodichen-obyavyava-stazhantska-programa-hristiyanstvo-i-medii