Общество

Малчугани с летен лагер в планината

Актрисата Мая Бежанска е един от менторите на децата

Малчугани с летен лагер в планината


◊ СЪБИТИЕТО

Летен сугестопедичен курс за деца от 7 до 10 години се организира на Юндола. Датите, които са предвидени за обучението, са от 7 до 14 август, а мястото: приказна къща, в най-красивата горска местност, събрала красотата на трите планини Родопи, Пирин и Рила.

Курсът носи интересното име „Летни нещотърсачи“.

Програмата за обучение включва театър, бойни изкуства, походи, танци и много напомня т. нар. горско училище. Разликите с него са главно в начина на преподаване на децата – най-модерните методи за запаметяване и събуждане на интерес, съчетаващи игри и четене на приказки.

Дните се изпъстрят с всички летни забавления и зеленото кани любопитните малчугани да тичат, играят и общуват извън познатата им градска среда. Там те ще тренират уменията си да възприемат, запаметяват, творят самостоятелно и да разгръщат фантазията си. Също така те ще пресъздават образи на герои от отминали и бъдещи времена със средствата на изкуството. Ще бъдат запознати с ритуали от българския фолклор, танци, предмети на бита.

Освен в гората, децата ще пребивават и в обновената база на Лесотехнически университетски комплекс „Юндола“, на 1400 м средна надморска височина, на 16 км северозападно от Велинград.

Водещите на „Летни нещотърсачи“ са екип от артисти, сугестопеди, и спортисти: Мая Бежанска, Силвия Йорданова, Десислава Милкова, Роберт Мелев и др.


Повече за това лятно приключение можете да прочетете на сайта на Покажи ми.

Автор:
Николай Николов
Публикация:
15.07.2016 г. 10:06
Етикети:
Посетено:
1816
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/23956-malchugani-s-leten-lager-v-planinata