Общество

Гражданската инициатива „Дом за Пловдивската опера” беше подкрепена с абсолютно мнозинство от Общинския съвет на гр. Пловдив

Гражданската инициатива „Дом за Пловдивската опера”, която стартира през м. април 2016 г. и за която се подписаха над 10 000 пловдивски граждани, беше подкрепена безапелационно от всички общински съветници на град Пловдив на днешната сесия на Общинския съвет.

Избраниците, които представляват гражданските и политически интереси в Общинския съвет, показаха, че културната среда, материалното и духовното културно наследство в Европейската столица на културата през 2019 г., а и след това, е важна и заема ключово място в техния дневен ред.

Арх. Илко Николов от инициативния комитет „Дом за Пловдивската опера” направи кратка презентация на процеса и архитектурните специфики на този културен проект.

Общинските съветници коментираха сериозната гражданска подкрепа и непоколебимата си решителност да съдействат за неговата реализация.

Инициативният комитет изразява благодарността си към всички пловдивчани в града, страната и чужбина, към всички гости на град Пловдив, които подкрепиха до този етап и изразиха желанието си да помагат и в следващите етапи за изграждането на „Дом за Пловдивската опера и музика”.

Следващата крачка е създаване на юридическо лице, което ще се заеме с конкретизирането на архитектурните, строителни и финансови аспекти на проекта и обсъждането им с гражданите, община Пловдив и отговорните държавни институции
.


Автор:
Инициативен комитет "Дом за Пловдивската опера"
Публикация:
14.07.2016 г. 14:22
Етикети:
операПловдивинициатива
Гражданска инициатива
Дом за Пловдивската опера
Посетено:
745
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/23952-grazhdanskata-initsiativa-dom-za-plovdivskata-opera-beshe-podkrepena-s-absolyutno-mnozinstvo-ot-obshtinskiya-savet-na-gr-plovdiv